Реклама / Ads
6| 3065 |26.12.2022 НОВИНИ

Зеленски: Врагът ще се опита да направи този период тъмен и сложен за нас

.
Володомир Зеленски
Трябва да сме наясно, че врагът ще се опита да направи този период тъмен и сложен за нас. Това каза украинският президент Володимир Зеленски в своя реч, анализираща събитията от миналата нощ.
 

"Тази година Русия загуби всичко, което можа, добави Зеленски. "Но тя се опитва да компенсира загубите си със злорадството на пропагандистите си след ракетните удари по нашата страна и по нашата енергетика."

 

"Знам, че тъмнината няма да ни попречи да нанесем нови поражения на окупатора", продължи Зеленски. "Но ние трябва да бъдем готови за всякакъв развой."

Украинският президент отправи остри думи към руската армия, след като вчера по данни на Киев при артилерийски обстрели от нейна страна на Херсон са загинали най-малко 16 души, а 64 са били ранени. "Това не са хора", каза той. "Ще намерим всеки от руските убийци."

 

"Русия не иска преговори и се опитва да избяга от отговорността за войната", написа в Туитър украинският президентски съветник Михайло Подоляк. "Това е очевидно, така че вървим към трибунал."

 

Киев смята, че руското политическо и военно ръководство трябва да бъде изправено пред международен трибунал за войната по модела на Нюрнбергските процеси срещу нацистите след Втората световна война.

 

"Русия е тази, която нападна Украйна и убива гражданите ѝ", добави Подоляк. "В конфликта няма други страни, мотиви или геополитика", посочи той.

 

През последните дни Путин на няколко пъти намекна за готовност да преговаря, но без да спомене нищо за предварителните условия, поставени от Киев. Докато Москва би преговаряла въз основа на сегашната фронтова линия, Украйна иска първо всички руски войски да бъдат изтеглени от нейна територия, включително от окупирания през 2014 г. Крим, и да получи репарации.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4157 |23.12.2022 Зеленски: 143 страни по света - повече, от когато и да е било - подкрепиха нашата териториална цялост . 11| 3215 |20.12.2022 Зеленски: Имаме нужда от още оръжия. Скоро Русия ще има 100 000 жертви . 1| 3034 |19.12.2022 Зеленски: На война няма шампион, няма равенство . 2| 3174 |16.12.2022 Банкери се опитали да убедят Путин да не нахлува в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads