Реклама / Ads
0| 5457 |11.08.2022 НОВИНИ

Зеленски зове за въстание

.
Володимир Зеленски Източник: БГНЕС
Украинският президент Володимир Зеленски призова сънародниците си в окупираните от Русия части на страната да въстанат.
 

В традиционното си среднощно обръщение той отново обвини Русия в терор и добави, че нападенията срещу цивилни в района на Николаев и Харков за пореден път доказват, че е необходимо да се увеличи военната помощ за Украйна.

 

Въоръжените сили на Украйна, разузнаването и правоохранителните органи няма да оставят без отговор руския обстрел в Днепропетровска област, заяви Зеленски, който се обърна и към жителите на окупираните територии с призив, ако имат важна информация за врага, да я съобщават на украински военни и спецслужбите.

 

„Колкото повече загуби търпят окупаторите, толкова по-скоро ще можем да освободим земята си и да гарантираме сигурността на Украйна. За това трябва да мислят всички, които защитават и помагат на нашата страна“, заяви украинският лидер.

 

Чуждестранните кредитори на Украйна одобриха двугодишен мораториум върху плащанията по облигации за близо 20 милиарда долара.

 

Днес в Копенхаген започва конференция на министрите на отбраната на държавите, които подкрепят Украйна. Те ще обсъдят нова военна помощ за Киев.

 

Също днес в Ню Йорк извънредно ще заседава съветът за сигурност на ООН за кризата около Запорожката атомна електроцентрала.

 

Киев и Москва взаимно се обвиняват, че през изминалите почивни дни са бомбардирали най-голямата централа в Европа.

 

Михаил Улянов, който е постоянен представител на Москва в Международната агенция за атомна енергия, заяви пред руската държавна телевизия, че зоната на радиационни поражения, ако централата наистина пострада, ще обхване територии в радиус от 5500 километра - това включва по-голямата част от Украйна, части от Русия, Турция, Румъния и България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2901 |10.08.2022 Зеленски: Войната трябва да продължи с освобождаването на Крим . 0| 3060 |09.08.2022 Зеленски призова Запада да забрани влизането на руски граждани . 0| 2589 |09.08.2022 Хейтъри, ако искате да падна от екран, ваксинирайте се, зове математик от БАН . 0| 2659 |09.08.2022 Радев зове да се повиши доверието към машинния вот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads