Реклама / Ads
5| 4318 |22.05.2021 НОВИНИ

Земеделският министър: Смущаващи действия виждам навсякъде

.
В последните дни преди вота на 4 април редица промени са били направени в структурите на Министерството на земеделието. Всичко това ще бъде обект на щателна проверка. Смущаващи действия виждам навсякъде и може би навсякъде ще трябва да се правят промени.
 

Това заяви в ефира на Българската национална телевизия служебният земеделски министър Христо Бозуков.

 

Той коментира скандалните разкрития, които направи земеделецът Светослав Илчовски в последните дни от живота на 45-тото Народно събрание. Той заговори за държавен рекет, фиктивни обороти и най-различни схеми, с които се точат милиони от държавата.

 

“Не се учудих и не вярвам някой от обществото да се е изненадал. Знае се, че там, където има много пари (а в българското земеделие влизат много европейски средства), това изкушава да се създават корупционни практики, неправомерно да се усвояват средства. Затова се раждат много богати хора, олигарси. Разбрах това, което знаех. Мисля, че трябва да се промени схемата на действие в министерството и функционирането на съответните ведомства. Всички механизми са за въздействие и предполагат и корупция. Не заварих нещо нередно от одитите. Вероятно ще се наложи да се вкарват независими одити, за да може да се разкрие същността на нещата", посочи Бозуков.

 

Той бе категоричен - ревизия ще има, но тя е трудно нещо, особено ако се разчита на заварените структури.

 

"Знаете те са наследени от предишното ръководство и предполагам са лоялни към него. Не може да се разчита на пълно въздействие според изискванията. Затова ще е трудно, но ревизията ще тече през целия период на служебния кабинет”, обясни земеделският служебен министър.

 

Бозуков заяви, че основните плащания по програмите са били извършени и остават някои дребни доплащания.

 

"И земеделският сектор е засегнат от COVID пандемията. За съжаление, през тази година средствата са много малко или липсват. Субсидиите на новите страни-членки са в известен процент по-ниски от тези на старите страни-членки. Борбата е да бъдат изравнени. Българските земеделски производители не получават същото ниво на средства както европейските“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4984 |20.05.2021 Спортният министър: В тотото ”има минус, няма плюс” . 2| 2999 |17.05.2021 Служебният просветен министър: “Ревизия” не е приоритет на МОН . 8| 3418 |13.05.2021 Новият социален министър: Пенсионерите ще продължат да взимат добавка от 50 лева на месец . 12| 4379 |24.03.2021 Здравният министър: Ваксинираните също пренасят коронавируса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads