Реклама / Ads
8| 4672 |23.07.2008 НОВИНИ

Златко Баретата бе за малко в ДАНС, после се прибра

.
Златомир Иванов, известен още като Златко Баретата се разходи тази сутрин до Държавната агенция „Национална сигурност" и след това се прибра в къщи. Процедурата продължила около два часа и половина.
 

 

 

 Междувременно някои телевизии трескаво обавиха, че Баретата е задържан рано сутринта в дома си и е отведен в неизвестно поделение на ДАНС. Нароиха се и първите предположения: че е извикан заради интервюто, което той даде за бТВ преди две седмици, за стари прегрешения и дори за замесването на името му в бизнеса с армейските складове в Челопечене, които гърмяха неотдавна.

Разговаряли са с него по различни въпроси, най-вече дали има информация за различни хора и какво става в престъпния свят. Това споделиха пред Frognews.bg хора от неговото обкръжение. Не е имало и намек за някакви обвинения. По-скоро са уточнени някои негови позиции за състоянието на пазара на дрога в България, изразени в разговора му с Миролюба Бенатова от бТВ, който бе препечатан след това и от някои вестници, допълниха близките му. Те са убедени, че Златомир Иванов няма от какво да се притеснява, тъй като е прекратил някои от бизнесите си, излязъл е от редица фирми, а през последните години е проверяван нон стоп от всички възможни контролни органи. Също така стана ясно, че от ДАНС са разговаряли със Златомир Иванов по теми, свързани с националната сигурност.

Казано от Златомир Иванов:

„Тя държавата е в състояние всичко да направи. Зависи какво се разбира под ред. Да няма наркотици или да няма наркомани? Или да няма организирана престъпност? Какво се притеснява държавата от тая организирана престъпност? Че някой живее по собствени правила, но тия правила са много строги и ясни и ако всички ги спазват, и ако по тия правила работи и държавата, няма да има проблеми. Ако по тия правила работят и политиците, няма да има проблеми. Там всеки държи на думата си и като отстъпи от думата си, си получава заслуженото."

И още: „Не съм обвързан с никой. Това е самата истина. Не съм обвързан с политически партии, с олигарси, с висши полицаи. Просто не съм обвързан. Аз съм самостоятелен."

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5280 |11.07.2008 Златко Баретата: Опитвам се да съм с топки . 46| 6696 |03.07.2008 Златко Баретата замесен в бизнес с взривените складове, прокуратурата знаела . 5| 4559 |25.06.2008 На изчезване сме, до 50 години - с 2,5 млн. по - малко . 0| 4533 |02.05.2008 Най-малко четирима пострадаха при голям пожар в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads