Реклама / Ads
12| 23379 |04.02.2024 НОВИНИ

Зловещ абсурд в правителствена: Спипаните в корупция процъфтяват, почтените са преследвани

.
Шефът д-р Димитър Стоянов
Зловещите практики в Университетската болница „Лозенец“ не само не спират, но се развиват. Ръководството в лицето на д-р Христо Стоянов не само не е санкционирало шефа на Отделението по съдова хирургия д-р Асен Тодоров, където бяха разкрити незаконни практики по източване на над 300 000 лева от Здравната каса, но го защитава и там работата продължава в същия дух. Не само - д-р Тодоров е награден от ръководството за високи постижения. Постижения в какво?
 

В същото време Клиниката по кардиология в момента е лишена от над 11 доказани медици, които ежемесечно изкарват за болницата около 800 000 лева и са обиждани и натирени, защото подкрепят своя шеф доц. Добри Хазърбасанов. Същият е човекът, който подаде сигнал в Министерство на здравеопазването и НЗОК, в който разкрива незаконна практика за документиране на действия, които не са извършени на пациенти. Злоупотребата ощетява не само Здравната каса, но най-вече пациентите.

 

Но за това ръководството на УМБАЛ „Лозенец“ очевидно нехае. Важното е тарикатлъците да продължават и по някакъв – очевидно незаконен – начин в болничното заведение да влизат пари.

Едните източили над 300 хилядарки народна пара през касата и се къпят в закрилата на шефското тяло. Другите искат да се работи честно и почтено и са низвергнати.

В живота става така: Мислиш си, че знаеш всичко, но глас отнякъде ти казва: не си толкова умен.

 

Д-р Кристиан Барнард е казал: Медицината удължава съществуването на генетическите грешки на природата. Но за глупостта е безсилна.

 

В „правителствена“ болница работят и се обучават десетки студенти и специализанти. На какво ги учи днешното ръководство? Да мамят пациентите и държавата, за да си докарат повече пари? Или да бъдат полезни експерти с морални устои и да бъдат оценени по резултатите от техния труд? Отговорът е очевиден, но е за сметка на всички нас.

 

Огнян Борисов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4195 |04.02.2024 Закопчаха четирима полицаи в София за подкуп . 5| 4042 |04.02.2024 Хиляди демонстранти в Израел настояват за за освобождаване на заложниците, държани от Хамас . 7| 4161 |04.02.2024 Адриян, прегазил Ани и Явор на бул. "Сливница": Искам да върна времето назад. Два човешки живота ги няма вече . 18| 4217 |04.02.2024 Зърнарят Илия Проданов: Заплашени сме от фалити, най-големият проблем са средните стопанства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads