Реклама / Ads
27| 8817 |04.05.2020 АКТУАЛНО

Андрей Райчев: Борисов заложи на класическа българска тактика: ”Забранено е, но може!”

.
Андрей Райчев Източник: БГНЕС
”Една от мерките, които Борисов взима, е премахването на тази инжекция ”страх” всяка сутрин. Това е знак, че приключва кризата”, така социологът Андрей Райчев коментира решението за спирането на редовните брифинги на Националния оперативен щаб.
 

По думите му, нещата са отишли толкова далече, че хората са почувствали уют в страха и сега изведнъж са реагирали на информацията, че няма всяка сутрин в 8 часа да има брифинги.

 

"Очевиден проблем е как излизаме, без да загубим достойнство. Всички световни лидери имат една задача - да разрешат постепенно на хората, без да чувстват позор за това, че са изпитали страх от нещо, което почти не съществува, да излязат и да започнат да живеят нормално", каза социологът пред БНР.

 

Райчев посочи, че България се е справила по-добре от съседните ѝ страни и изрази учудване защо трябва да се сравняваме със страни, в които има съвсем друг манталитет и психика като Норвегия и Белгия.

 

"Смятам, че много по-добре се справихме от гледна точка на унизителността на мерките - вижте в Сърбия се разхождат горили с автомати по улиците, вижте Турция - там позорно лишиха възрастните хора от право да излизат от вкъщи. Слава богу, в България не се стигна до нищо подобно. Борисов заложи на класическа българска тактика:" Забранено е, но може!".

 

Социологът е на мнение, че премиерът Бойко Борисов е постигнал такъв успех, защото познава изключително добре българския народ.

 

"Борисов съответстваше на народа си - когато народът се страхуваше, той каза, че се страхуваме и няма да излизаме. Второ - съответстваше на Европа, движеше се в темпа на европейската паника", обобщи Райчев.

 

Той коментира и поведението на опозицията в кризата и наложеното извънредно положение в страната, като заяви, че ръководството на БСП не се е справило в ситуацията и въобще не може да става дума за плюсове, а по-скоро се броят минусите.

 

"Социологическите данни са толкова плашещи. Те са на половината на гласовете си. Дори не изключвам предсрочни избори. Само че не предсрочни избори, както те се надяваха, а точно по обратния начин", прогнозира експертът.

 

Според него, Борисов може да излезе и да каже, че ни е спасил от кризата и сега иска нов мандат. Ако това стане през юни, няма кой да му излезе насреща, а единствената пречка да направи това е, че трябва да има служебен кабинет преди предсрочните избори, който да бъде създаден от президента Румен Радев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 8275 |21.04.2020 Институт за пътна безопасност: Червен светофар за Борисов . 27| 22822 |08.04.2020 Осман Октай пред Фрог: Борисов ще изгори и ”бушона” Караниколов заради ББР . 34| 13273 |08.04.2020 Нинова: Правителството на Борисов използва кризата за далавери. ББР е банка на олигарсите . 35| 27342 |06.04.2020 Д-р Петър Кърджилов за Фрог: Излизането на Великден ще бъде най-големия престъпен гаф в историята на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads