Реклама / Ads
34| 13238 |08.04.2020 АКТУАЛНО

Нинова: Правителството на Борисов използва кризата за далавери. ББР е банка на олигарсите

.
Корнелия Нинова
Правителството на Борисов използва кризата за далавери. Алтернативата е: малки кредити само за българско производство. Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова.
 

Ето и пълният текст на поста й във фейсбук:

 

"Правителството на Борисов използва кризата за далавери

Алтернативата е: малки кредити само за българско производство

 

Уважаеми българи, докато ви облъчват с ежедневни пиар акции, управляващите ще продължават да крадат вашите пари. Използват кризата и страховете ви за далавери. И маскират грабежа като антикризисни мерки. Една от тях е увеличаване капитала на държавната банка за развитие със 700 млн.,които “уж” ще помагат на малкия и среден бизнес. Но банката финансира със 75 млн. колекторска фирма с приходи от 2000 лв годишно. Сигурна съм, че това е принос в световната икономическа наука и практика- с антикризисна мярка за помощ на икономиката да наливаш пари във фирма за събиране на кредити. През годините, откакто съществува, ББР се превърна от банка на дребния бизнес в банка на олигарсите. Държавният ресурс, тоест вашите пари се изливат в техните джобове под вещото “управление” на Борисов.


Как трябва да стане? Алтернативата е: слагане лимит на кредита за една фирма- например един милион (след разговори с малкия и среден бизнес какъв лимит би им бил полезен). Определяне на критерии за кандидатстване само за малък и среден бизнес и само за БЪЛГАРСКО ПРОИЗВОДСТВО. В цял свят в момента отговорните държавници стимулират националните си икономики. Неслучайно и Европейската комисия промени критериите за държавна помощ. Сега е най-удобният момент да се инвестира в българското, родното. Стига да искаш да правиш икономика, а не далавера".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 27278 |06.04.2020 Д-р Петър Кърджилов за Фрог: Излизането на Великден ще бъде най-големия престъпен гаф в историята на Борисов . 3| 8102 |25.03.2020 Д-р Петър Кърджилов: Борисов грубо нарушава Закона за защита при бедствия . 17| 18126 |12.03.2020 Владимир Береану за Фрог: Борисов се изплаши да не загуби звездната си роля, действа предизборно . 40| 12711 |03.03.2020 Борисов гневен на репортерка: Вие сега съжалявате ли, че няма мигранти? Ще докарам!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads