Реклама / Ads
15| 11322 |14.04.2019 АКТУАЛНО

Десислава Иванчева и заместничката ѝ ще заведат дело срещу Иван Гешев

.
Десислава Иванчева и Биляна Петрова Източник: БГНЕС
„Ще заведем дело срещу Гешев за подвеждане и неправилна информация по медиите, за клевета. Ще има ответен удар по това, което той е излъгал пред медиите”. Това заяви подсъдимият бивш кмет на столичния район „Младост” Десислава Иванчева.
 

Истината винаги побеждава. Тя винаги е на страната на този, който не лъже и който се бори за правилните каузи. Слава Богу, ние се оказахме достатъчно силни. Истината те прави силен, а ние се позовахме на нея, каза още Иванчева.

 

Заедно с другите двама обвинени - нейната заместничка Биляна Петрова и бившия кмет на района Петко Дюлгеров, Иванчева се яви в Специализирания съд, където започнаха финалните пледоарии по делото срещу тях.


Процесът срещу тримата отне на правораздавателната ни система близо една година, след като на 18 април 2018 г. Иванчева и Петрова бяха задържани с белязани пари пред спортното министерство в София.


„Нямаше нито един свидетел, който да намекне, че е имало умисъл или нещо, което ние по някакъв начин да сме искали – пари за нас или наша полза”, категорична е Десислава Иванчева.

 

„Според всички проверки, като вътрешен одит и АДФИ, нямаме и за 10 лв. забележка. Ние сме си работили законово“, допълни още тя.

 

На въпрос каква е равносметката ѝ за последната година, откакто тече процесът срещу нея, тя отговори: „Опропастен живот – на близки, на приятели, на познати. Разболяна психика и физика”.

 

Заместничката ѝ Биляна Петрова пък намекна за очакващи се изненади в съдебната зала.

 

„Днес ще видите, че обвинителният акт и сценарият се различават значително. Сценарият не почива на факти и доказателства. Ще се види, че прокуратурата си е измислила една картинка. Благодарение на тази картинка и скалъпени доказателства, една година животът ни е разбит – 8 месеца в ада и 4 месеца под домашен арест“, коментира тя.

 

И според двете в обвинителния акт на прокуратурата има „измислени реплики и срещи”, а целта е била една – да се премахне законно избрания кмет на района.

 

Възможно е да чуем решението с присъдите следващата седмица, точно в деня, в който Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бяха задържани миналата година.

 

До прецедента делото да е в неделя се стигна, след като се оказа, че нито един от адвокатите не може да дойде в четвъртък или петък поради прекалено голяма заетост и други дела.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6030 |01.12.2018 Манолова: В половината от арестите условията са по-лоши и от тези на Иванчева . 9| 17988 |20.11.2018 Красимир Кънев за Фрог: Иванчева и Петрова са настанени не в килия, а в тоалетна . 12| 13844 |03.10.2018 Десислава Атанасова от ГЕРБ загърби протеста на майките, даже не ги погледна (видео) . 19| 10970 |08.09.2018 Александър Ваклин мънка за подкупа и ареста на Иванчева, но съвестта му била чиста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads