Реклама / Ads
0| 5865 |02.07.2022 АКТУАЛНО

Доц. Антоний Гълъбов: Нито крачка назад за руските дипломати

.
Антоний Гълъбов
”Закриването на посолството на Руската федерация, респективно на българското посолство в Руската федерация, означава по същество прекратяване на дипломатическите отношения. Това е последна стъпка преди обявяване на война. Винаги имаме асиметрична реакция от страна на Руската федерация. Ако те решат да закрият своето посолство, това е тяхна атака, а не наша”, коментира политологът доц. Антоний Гълъбов.
 

Според доц. Гълъбов България не трябва да предприема крачка назад. Политологът каза пред Bulgaria ON AIR, че експулсирането на тези членове на дипломатически персонал е закъсняло, но е било и прибързано, защото България можеше да го направи в началото на войната. По думите на Колев това е търсене на външнополитическа подкрепа от страна на Кирил Петков за решаване на вътрешнополитическите проблеми.


"Митрофанова естествено, че не може да решава самосиндикално и естествено, че това е съгласуван ход. Друг е въпросът, че България се поставя в позицията на опитно зайче. Българските управляващи играят непремерени ходове и в този смисъл подлагат страната на възможността Русия да демонстрира какво евентуално би могла да направи. Безумно е да се зъбиш на една ядрена велика сила до твоята граница, за да се пласираш и разчитайки на другата голяма, ядрена, велика сила на 7 хил. км от теб", изтъкна социологът Кольо Колев.


"Днес имаме връчване на мандат, който няма да бъде реализиран. Това са хора, мислещи с манталитета на продавачи на електроуреди втора употреба. Това е толкова примитивно лобистко мислене. Асен Василев е дори по-неподходящата кандидатура от Кирил Петков. Той винаги е бил министър-председателят в сянка, затвори управлението и блокира бюджетната процедура. Той няма да получи подкрепа. Третият мандат има значение само по отношение на следващото мнозинство, което се подготвя, включително от Румен Радев", посочи доц. Гълъбов.


"Ако говорим за редовен кабинет, перспектива за това няма, но с оглед на текущите проблеми има резон да бъде поставена една рамка, в които да управляват и да се отиде на нови избори. Напълно е възможно времеви хоризонт на управление да бъде подкрепен от повече хора. Те продължават да каканижат глупости. Трябва да се обърнат към честните и моралните, но и, разбира се, към политическите партии ДПС и ГЕРБ", разясни социологът.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 12848 |09.01.2022 Министър Караджов: Не тръгвам „на лов на вещици“, но магистрала ”Хемус” не е била поръчана, нито тунел под Шипка! . 6| 7026 |17.09.2021 Ивайло Мирчев: Когато мафията си има главен прокурор, не ви трябват нито министри, нито премиер . 11| 11173 |15.07.2021 Бойко Рашков пред Фрог: Отдавна не се занимавам с хора като Борисов – нито житейски, нито професионално . 0| 5890 |08.01.2021 Знаменитостите, които обожават да играят казино игри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads