Реклама / Ads
7| 8267 |02.10.2017 АКТУАЛНО

Експерти: Путин губи подкрепа, може да изкара на улицата по-малко хора от Навални

.
Руският президент Владимир Путин далеч не е толкова подкрепян в собствената си родина. Около това мнение се обединиха експерти по време на кръгла маса на тема ”Русия след Путин (Русия -10 годишен хоризонт)”, организирана от Центъра за изследвания на Балканския и Черноморския регион и проекта Bulgaria Analytica.
 

Гости на събитието бяха руският опозиционен политик Владимир Милов и докторантът в Националния държавен университет в Томск Юлия Жучкова. Сред другите говорители бяха Алекс Алексиев и Васко Начев, а модератор на събитието бившият ни посланик в Москва Илиян Василев.

 

"В руската политика няма нищо вечно и това се отнася и за Владимир Путин", коментира Владимир Милов перспективите пред руския президент. По думите му всички останалите институции в страната, освен самият президент, гравитират около 50% рейтинг и дори преобладаващо неодобрение.

 

"Ако погледнем самият рейтинг на Путин, ще видим, че само 10-15% от избирателите могат да се определят като негови верни фенове. Огромното мнозинство от хората оценява управлението му като относително добро, но главно защото не вижда алтернатива. А руските власти използват много добре този момент и заплашват гражданите, че алтернативата е това, което се случи в Украйна", коментира политикът.

 

По думите му Русия се намира в сериозна икономическа криза и това се усеща пряко от хората, макар уверенията на властта, че икономическите санкции срещу страната не оказват влияние.

 

"Не мисля, че Владимир Путин може да изкара толкова хора на улицата днес, колкото например Алексей Навални", коментира още Милов.

 

Според Алекс Алексиев пък военната мощ на Русия е по-скоро фантазия, отколкото реалност. Той представи разбивка за обещанията на Путин за модернизиране на армията и това, което действително се е случило.

 

"Санкциите оказват влияние и тук. Русия не може да построи дори една ракета, ако не внесе 75% от електрониката в нея", обясни Алексиев. По думите му страната изостава във военно отношение не само от САЩ и Западна Европа, но и от Китай и Индия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3845 |21.09.2017 Путин отива при Ердоган . 0| 4973 |19.09.2017 Владимир Путин изпревари Брежнев по години начело на властта, пред него е само Сталин . 2| 3895 |18.09.2017 Експерти: Дизелът убива по 4500 души в Европа годишно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads