Реклама / Ads
0| 6462 |28.06.2022 АКТУАЛНО

Евгений Кънев: Логично Радев да е в отбора на ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“. Такова му е цялото поведение

.
Евгений Кънев
Попаднах на екран с Тошко при Президента и се загледах да видя какво се ”консултират”. Без изненада, след встъпителния тошков брътвеж, като цяло това беше един дълъг предизборен монолог на президента, сякаш ще се явява на парламентарни избори.

При такова бедствие като ИТН, което опустоши три парламента и две години историческо време на България, президентът не само не намери и една критична дума, а дори ги похвали за тяхното алиби "Македония" - с което били доказали, че са отстоявали националния интерес.

 

Наистина, трудно може да се обясни трансформацията на Радев след началото на войната в Украйна, когато тази промяна започна. Оттогава се конфронтира остро с партиите, които го подкрепиха на изборите ПП и БСП, а изцяло забрави борбата с корупцията и мафията, заради която беше подкрепен на втори тур и от част от Демократична България.

 

Душеприказването с ИТН - резервния отбор на ДПС, както и внезапното спиране на взаимните критики между Радев и ГЕРБ/ДПС сочат сериозно разместване на пластовете в българската политика. Подобно на играчите от естаблишмънта, и Радев влезе изцяло в техния лицемерен речник да работи срещу истинския български интерес за декриминализация на държавата, като на думи обяснява как го защитава.

Човекът, който направи толкова много България да изглежда странна птица в ЕС и НАТО, днес пак говори колко е важно България да не остане в тяхната периферия. Думи, думи, думи без всякакво покритие.

 

Едното обяснение е обективно. Имаме война и става прегрупиране на кремълската колона у нас. В това отношение е логично Радев да е в отбора на ГЕРБ/ДПС/ИТН/Възраждане. Такова му е цялото поведение - остракира всеки политик, опит, дори намек за оръжия за Украйна, за силно НАТО в България, за спиране на Газпром и най-вече направи каквото можа да стопира Македония в ЕС. Всичко това със загриженост за България. А няма как да е с БСП, защото води битка с Корнелия за остатъците от електората, който в подходящия момент да заведе в своя партия.

 

Другото обяснение е субективно. Човекът е нарцис и е важно той да бъде Факторът, той да дърпа конците, той да бъде пред камерите и да ни занимава със себе си - без да помогне да се реши нито един проблем на България. В този контекст, враг му става всеки, който откаже да му бъде паж, кукла, душеприказчик.  Или пък има способности, които Радев не притежава да решава реални казуси, за които се изисква добронамереност, комуникационни умения, отстъпчивост, диалогичност. Или  пък застрашава негови или на обкръжението му интереси. Или просто мрази хората, на които трябва да е благодарен. Днес путинофилите постоянно критикуват ПП и БСП в негова полза, забравяйки че Корнелия го пусна в политиката, а най-голямата към момента партия ПП го подкрепи за втория мандат. Една от привичките на този тип хора е да отмъщават на  хората, на които са задължени. Друга пък е да подозират своите низости у другите.

 

Обикновено казват, че в първия мандат президентът работи за втори мандат. И сигурно за целта юмрукът срещу мафията е свършил работа. Сега вече във втория мандат той е само спомен, защото Президентът би трябвало да работи за Историята, според приказката.

 

Но в радевия свят, Историята може и да е заслугата му за завръщането на България в лоното на Евразия. А този път е почти винаги предпочитаният от нашите политици, защото е лесен, удобен, безопасен и ...рентабилен..

 

Евгений Кънев, Фейсбук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 13893 |09.08.2021 Икономистът Евгений Кънев: Слави повтаря Орешарски . 31| 10072 |09.11.2020 Евгений Дайнов: Ерата на ликуващото зло в САЩ приключи. Камбаната бие и за Борисов . 22| 18091 |04.11.2020 Проф. Младен Григоров: Covid-19 е едно чисто биологично оръжие . 27| 20010 |27.07.2020 Евгений Дайнов: Нито една герберска физиономия не виждам да излъчва наченки на почтеност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads