Реклама / Ads
23| 5604 |21.11.2022 АКТУАЛНО

Христо Иванов: На кръстопът сме между реформа и реставрация

.
Христо Иванов
Надявам се, че емоцията е взела връх. Разбирам тази изнервеност, министърът на отбраната се кани да даде 9 самолета. ще има камиони. Няма да свърши нито армията, нито ще ни вкара във война. Ще се окаже, че България е могла да заеме ясна позиция в този конфликт. Путин трябва да бъде спрян.
 

Това каза по БТВ съпредседателят на ДБ Христо Иванов. 


Има укор към американското правителство относно Крим. Но и ние имаме принос- тръбопровода който му построихме. Срещу този тип агресия трябва да има еднозначна позиция. Заради Радев, изглеждаме че се отклоняваме от тази позиция. Ние трябва да разберем, че е първостепенен интерес на България путинската агресия да бъде отблъсната. Това е залогът. Ако Путин успее, той може да продължи нататък. 

Наближава кръстопътят - накъде ще тръгне България.

 

Къде отиваме. Счупи се и крехката коричка за диалог с хартиената бюлетина. Променяш изборните правила с тези, с които смяташ да управляваш. Това е правило. Започна да се формира това мнозинство от ГЕРБ, ДПС и БСП. То е коалиция на реванша, на задържане на България. Може да има втори мандат на ПП и ДБ. това дразни много хора - идеята за реформаторско управление. Ще гласува този, който е готов за реформи. ГЕРБ не са свободни да поемат ангажимент за реформа в прокуратурата. Надявам се, че Радев не е изнервен от това - че ще му се наложи да даде ДБ третия мандат. Дали България ще тръгне към реставрация или към реформа. 


На Борисов му предложихме едномесечна комисия. Измененията представляват преразглеждане на целия ИК. Нашето предложение за преброителни центрове прави връщането на хартиената бюлетина една идея по-малко вредна. Борисов се появи и каза, че трябва диалог. Но се появява предложение за скенери /американски машини/  по една друга система.

 

Докато обясним на хората какви са тези системи - ако говорим сериозно, трябва да постигнем обществено съгласие. Това не може да стане за една седмица. Разбирам, че те искат съгласие в тройната конфигурация ГЕРБ, ДПС, БСП и от тази гледна точка бързат. Нека да се направят проверки на машините. Нека да вземем едно сериозно решение, но това за една седмица не може да се случи. Трябва да се даде повече време на тази комисия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 7378 |19.11.2022 Христо Иванов, ДБ: Появи се Корнелия с черния кон за прекрояване на изборния процес . 11| 10706 |31.10.2022 Илиян Василев иска оставката на ”пишман министъра” Росен Христов . 11| 7515 |19.09.2022 Христо Грозев, Belingcat: Путин не иска мобилизация, в Москва и Санкт Петербург мислят, че война няма . 0| 7493 |26.08.2022 Юрист: Говоренето на министър Христов за арбитража е опасно за българския интерес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads