Реклама / Ads
6| 4490 |03.05.2023 АКТУАЛНО

Юрист: Инфантилното поведение на главния прокурор може да зарадва само враговете на българската държавност

.
Българската прокуратура така и не може да случи на главен прокурор. Поведението на главния прокурор прилича на това на тийнейджър, който е в трудна възраст и не знае точно срещу кого се бунтува, но изглежда, че главата му не си е на мястото. Подобно инфантилно поведение от страна на човека, който трябва да защитава интересите на българските граждани, може да зарадва само враговете на българската държавност.
 

Това коментира в предаването ”Денят с В. Дремджиев” юристът Марин Божков по повод на ескалацията на напрежението около фигурата на Иван Гешев от последните дни.

 

"Аз не съм сапьор, макар че онова, което виждам, ми напомня за моята военна служба преди много години, когато имаше т.нар. "артилерийски гръм" - бутафорен заряд, който вдига шум по тактическите занятия. Той е направен максимално безопасен, въпреки че ни казваха, да не се мотаем наблизо. На такова нещо ми прилича и т.нар. атентат срещу главния прокурор, но това е все пак мнение на лаик", коментира юристът.

 

Той отправи остри критики към цялостната дейност на Иван Гешев, когото обвини в инфантилно поведение.

 

"Той (Гешев) първо се правеше на Пръст Божи, очаквах го да седне вдясно от Отца в един момент. След това стаана любимото яйце на чайката заради близката му дружба с прокурора Чайка. След това се правеше, че е на молитвена закуска, сега е като един тийнейджър, който е като пред изключване от училище. Този тийнейджър казва - аз ще се самоубия или мен ме гонят да ме убият, да видим колко ще ви е зле. Подобно инфантилно поведение от страна на човека, който трябва да защитава интересите на българските граждани, може да зарадва само враговете на българската държавност", категоричен бе Божков.

 

По думите му за съжаление светът отново се връща към това да бъде опасно място, визирайки военния конфликт в Украйна.

 

"На 400 км от българските граници се води брутална война. Половин милион българи са или под окупация или в зоната, застрашена от военен конфликт. Те писаха до президента, до главния прокурор - след което последва каменно мълчание. Това са българите от Бесарабия, Таврия и Крим", обясни още експертът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7493 |26.08.2022 Юрист: Говоренето на министър Христов за арбитража е опасно за българския интерес . 0| 6658 |28.06.2022 Евгений Кънев: Логично Радев да е в отбора на ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“. Такова му е цялото поведение . 13| 16314 |28.05.2021 Бойко Рашков: Зависимостите са силни, поведението на някои се диктува отвън . 11| 19032 |21.08.2019 Юрист: Ще платим всичко. Ще плащаме до откат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads