Реклама / Ads
11| 12122 |19.04.2013 АКТУАЛНО

Избори по един по-сладък начин...

.
Всички обищават нови работни места...
Изборите наближават. Обещанията се роят. Политическите партии са в жестока конкуренция и не подбират средствата, за да стигнат до заветния връх - влизане в парламента и участие в следващото управление на България.
 
Уж криза, страх от протести, искания за промяна на статуквото, смяна на старите муцуни - а напъните към властта не само не стихват, а се увеличават правопропорционално на календарното приближаване на датата 12 май. Изглежда благините там, във властта, са наистина силно привлекателни. Затова и фабриките за обещания работят на пълни обороти.
Ето как ги е видял нашият читател Димитър В. Ников, който ни отправи предложение, което ние приехме.


Подслушванията белязаха старта на предизборната кампания. Секретни екипи обикаляли с коли и слухтяли край партийни централи, разпискаха се политически лидери. Екипът ни попадна на една от колите, които обикалят България и записват скрити тайни. Пита се, къде тази мома е скрила отвертката, с която би поправила техниката, ако нещо се развали. Пита се също, прокурор Роман Василев ли ще я проверява или има и други кандидати за извършване на обиска и претъсването.



Скандалите започнаха от "столетницата", която бе твърдо решила да се подмлади под натиска(нето) на улицата. "Червените" се надяват на успех, стига да не ги срещне Кумчо Вълчо някъде в гората... За целта от "Позитано" 20 са се свързали с известен пластичен хирург, който е обещал да върне девствеността на партията срещу бартер. Какъв точно е бартерът, социалистите не казват - било свещена тайна. При тази възраст на партията е разбираемо...


При "сините" положението е драматично и напомня онзи лаф за "прелъстена и изоставена". Ако се вгледате в тази "синя идея" обаче, ще откриете много скрит потенциал в нея. Така че сигурно ще сбърка всеки, който я отпише с лека ръка.



Всички партии заложиха на обещанията - разбира се и в областта на здравеопазването. По-добри услуги - по-здрава нация. Очаква се медицинските кадри при това положение да започнат да се връщат от чужбина, а социолози предричат бум на молби от германски, френски, американски и други медици за работа в наши болнични заведения. Предвид горния кадър - напълно разбираемо.



От ГЕРБ пък наблюгат на европейските субсидии. Щяло да има 32, 34 или някъде там милиарди. Да го разбираме като връщане на село, където всяко начинание ще срещне европодкрепа. Е, защо не при такива фермери...



От ГЕРБ обещават ако спечелят народния вот да продължат битката с престъпността. Тя е тежка, сурова и понякога неблагодарна. Съдебната система също обещава да се реформира и да въздаде справедливост. Що не... Да те натисне по този начин Закона не е толкова неприятно. Поне така изглежда.


А образованието... Ах, образованието! Кандидатите на Меглена Кунева, съвсем логично наблягат на слънчевите промени, които ще се случат в училищата и вузовете. Страхотна работа. Но то е ясно, щом Даниел Вълчев е втори човек в партията на "гражданите". Очевидно е, че напредък ще има в тази посока, стига да има и партията напредък в народното доверие, което засега не кой знае какво... Много е вероятно и ромите да се втурнат към родното школо при такава перспектива.


Партиите обещават и ново отношение към науката. Прави са, тази "наука" на снимката заслужава абсолютно внимание, че и субсидии. Няма да са напразни със сигурност. Стига с тези гадни разпределения на Фонда за научни изследвания. Нека има за всеки, който много желае и има какво да даде на науката.


От ДПС пък искат толерантност и равни права за всички вероизповедания и етноси. Правилно! Стига някои са се прикривали, време е за разкрепостяване на възгледите с цел подобряване на етническия климат в страната. Винаги сме се гордяли с етническия си модел, що да не продължим в тази посока?


Спорта също заема важно място в обещанията на партиите. И професионалния, и аматьорския, и този в училищата. Тази спортистка обаче ни убеждава, че всъщност масовият спорт е най-важен и приятен... Спортувайте масово, всеки ден, където й да сте, дори теренът да е разкалян.



И накрая винаги идва денят за размисъл. Важен ден. Друг е въпросът, дали при тази гледка може да се мисли спокойно, но... Важното е да направим верният избор. За да не съжаляваме после.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 7806 |23.03.2013 Мирослав Найденов: Борисов ще размаже Станишев на изборите . 9| 7857 |20.03.2013 "Обединение" за "Освобождение" на "Българската пролет" в "Модерна България" . 11| 9926 |04.02.2013 Провалите на един български министър . 24| 11364 |29.11.2012 E. Минчев: Кой сте Вие, Александър Бередин?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads