Реклама / Ads
22| 28432 |10.05.2024 АКТУАЛНО

Изкуствен интелект: Стамболов и Левски искат смъртна присъда за дупедавците на Москва

.
Тя идва с меч в ръка...
Как да се отнасяме към тези, които предават интересите на страната на чужда държава, например Русия? Този въпрос зададохме в чатбота с изкуствен интелект CHAT GPТ, който е свързан с историята на България. Отговорът бе категоричен: Георги Раковски, Васил Левски, Георги Бенковски и Стефан Стамболов „произнасят“ смъртна присъда за такива. Това съобщиха за Фрог нюз трима студенти от Велико Търново, пожелали анонимност.
 

Подобен бил отговорът на същия въпрос и в приложението на BgGPT - първият езиков модел от последно поколение на български език. 

 

ИИ напомнил, че отговорът на Левски и Стамболов е на базата на вероятността да вземат подобно решение:  според Устава на БРЦК, писан от Дякона и законодателството по време на управлението на Стефан Стамболов, например.

 

Наша проверка на Устава на БРЦК – Устав, наредби, клетви, показва следното.

 

НАРЕДБА НА РАБОТНИЦИТЕ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД


Написано от Васил Левски

 

Наказателен закон

 

1.   Ако някой, бил Войвода, бил член на комитета, бил вънкашен, бил кой бил, дръзне да издаде нещо на неприятеля ни, ще се накаже със смърт.

 

На 7 март 2022 г., три дни след отбелязването на 3 март като национален празник на България, свързан с Освобождението ни от османско иго, Русия ни обяви за неприятелска държава. От тази дата насетне прегръщането и споделянето на каквато й да било информация с представители на държавата, обявила ни за неприятел, се счита за тежко престъпление. Наказва се със смърт, според Левски.

 

2.   Ако някой от влиятелните българи, или Войвода, подкупен от чуждо правителство или от друго частно лице, поиска да ни пречи на работите под какъвто начин и да било, такъв ще се счита за неприятел и ще се наказва със смърт.

 

Повечето от организаторите и водачите на т.нар. шествие „Безсмъртния полк България“ са се поставили в услуга на чужда държава, в случая на Русия, която ни е определила като неприятели. Такива се наказват със … Вместо дори порицание на самозабравилите се путинисти, получаваме сърдечен поздрав от президента Румен Радев към въпросните лица.

 

3. Ако някой презре и отхвърли предначертаната държавна система ,Демократска република“ и състави партии за деспотско-тиранска или конституционна (в смисъл конституционни монархия) система, то и таквизи ще се считат за неприятели на Отечеството ни и ще се наказват със смърт.

 

4. Ако някой не признае Централния революционен български комитет и поиска да се опита на своя глава да по дигне бунт, то за пръв път ще му се каже, но ако и то не помогне, ще се накаже със смърт.

 

5. Ако някой от членовете на тайната полиция се откаже да извърши по заповедта на комитета някое си наказание, ще се накаже със смърт.

 

6 Ако някой в пиянство изкаже нещо от тайната, за пръв път ще му се напомни, повтором ще се отстрани от работата ни.

Всички събори на русофилите в България са белязани от шумни лозунги и нерядко злоупотреба с алкохол.

 

7. Ако някой от служащите, като председателят и др., поиска да злоупотреби със служебната власт, за пръв път ще се лиши от служба; повтором ще се извади съвсем, като по-напред да подпише за грешката си и да я поднесе писмено на комитета-ако и така не изпълни, ще се накаже със смърт.

 

Колко пъти служебни лица у нас, политици на заплата, плащана от гражданите, злоупотребяват със служебното си положение и явно пропагандират в подкрепа на властта на Русия, която ни е обявила за неприятелска държава. Отново Дякона е казал с какво трябва да се наказват тези хора. Преди него същото пишие Раковски.

 

8. Ако някой от членовете на тайната поща или друг някой дръзне да отвори или унищожи някое писмо ще се накаже със смърт.

 

9. Ако някой от касиерите издава за нещо пари без знанието на комитета, или дръзне да вземе и усвои и най – малка част от поверените му пари ще се накаже със смърт.

 

Няма нужда от коментар.

 

Да погледнем и към Стамболов…

 

През 1891 година е поставено началото на Пловдивския панаир. Премиер тогава е Стефан Стамболов,  идеята за международното изложение е негова. Целта му е да стимулира младата индустрия на България и нейното селско стопанство, да създаде международни отношения на българските производители, да покаже на населението, че бъдещето на България е към Европа и света.

 

Ето какво пише Стамболов във в-к „Свобода“ на 19 ноември 1886 година:

Мнозина у нас живяха дoскоро време с твърдо убеждение, че наший народ трябваше да очаква доб­ро от Русия; но от 6 септемврий миналата година всеки разбра, доколко тя е била искрено (разположена) в благопожеланията си спрямо нашата страна.

От този знаменит ден 6 септемврий се забелязва постоянно, че политиката на руското правителс­тво е устремена против нашата независимост и самостоятелност

И още: „Грубите отношения на руския пратеник спря­мо нашето правителство, неговото незачитанье на законите в страната, приготовлението на бунто­ве посредством подкупничества и още други гнусни работи на този господин, накара всеки един чес­тен и съвестен человек да изгуби всяка симпатия към „покровителката“ и да са позамисли върху ней­ните благопожелания за наший народ. Настана ве­че решителний час за нашите ръководящи елемен­ти, нашата интелигенция да покаже пред света до­колко наший народ е достоен за свободен индивиду­ален живот.“.

 

През 1886 г. Русия къса дипломатически отношения с България. Тогава нашата освободителка замисля окупация на България. Спират я предупрежденията на другите велики сили като Великобритания и Франция. Но Стамболов и българската войска се готвят за отпор на агресията, която се очаквало да започне от Варна.

Чак 10 години по-късно дипломатическите отношения между България и Русия се възстановяват.

 

Днес Пловдивският панаир е собственост на бизнесмена Георги Гергов – почетен консул на Русия в Пловдив. Посланичката на Москва у нас Елеонора Митрофанова го нарича „най-голям и истински приятел на Русия“, срещат се, прегръщат се, снимат се, веят руски знамена…

 

Какво би казал Стамболов, един от великите български управници, за тази гореща дружба? Чувал ли е Гергов въобще за Стамболов, за неговите заслуги за изграждането на нова България?

 

Захарий Стоянов: „Тъжни времена прекарва днес нашето отечество България. Като оставим настрана сестра Сърбия, Священний троен съюз, в който участвуват тримата императори и който има за цел да варди да не се пролива капка човешка кръв – всеки честен човек, който може да мисли и да разсъждава що годе, ще се съгласи с нас, че най-големий ни неприятел днес е официалната Русия".

 

Георги Раковски: „Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни Българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!“

 

Без коментар са горчивите думи на тези достойни българи, дали всичко от себе си, а повечето и живота си, за да я има днес свободна България.

 

Кои се кланят и до днес на Русия, без ни най-малко да усещат жал към избивания от руската армия украински народ? Без да продумат за диктаторския режим на Путин, претворяващ в живота на руснаците позабравения сталински модел на репресии.

 

ИИ дава конкретен отговор и изброява над 20 имена на настоящи и бивши политици, президенти, партийни лидери и др.

 

Не ги публикуваме, защото отговорите на Изкуствени интелект все още са под условие. В дадения случай обаче бяха изключително точни, особено по отношение на лицата, които предават интересите на България на Москва.

 

Добрата новина е, че всеки българин, в това число ученици и студенти, могат да ги научат, ако пожелаят.

 

Фрог нюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 24025 |09.05.2024 Денят на Европа и День Победы! Защо хората емигрират в ЕС, а не в Русия . 0| 3145 |08.05.2024 ЕС реши как ще управлява руските активи в полза на Украйна . 44| 8969 |07.05.2024 Евросъюзът забранява партии и организации, получавали пари от Русия? . 0| 3231 |06.05.2024 Близкият изток: Започва ли офанзивата в Рафах?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads