Реклама / Ads
19| 12204 |14.06.2019 АКТУАЛНО

Известни журналисти за „терора“ в Пловдив, този срещу Асен Йорданов и къщите за гости (допълнена)

.
Известни журналисти излязоха с критична позиция за случващото се у нас. Вижте какво споделиха те във фейсбук:
 

Румен Леонидов: 
Асен ме е водил в този "имот", той е точно такъв, какъвто го описва Биволът. Време е цялата сган да бъде пометена, но те доведоха народа ни до състоянието на тълпа и продължават отлично практиката на комунистите. Въпреки че са забранени със Закон, те продължават вече 30 години да управляват тази държавичка. Но щом животът не е вечен и комунизмът има край...Амин.

 

Весислава Танчева:

Не мога да повярвам, че цяла седмица по-късно невръстният "терорист" от Пловдив все още е тема в сутрешните блокове!

И нито дума за прокурорско-ченгеджийския терор срещу Асен Йорданов от Биволь...!?






Стоян Тончев:  

Много ми е интересно какво ще "разследва" Васил Иванов в Нова тв, след като там ще е на заплата при олигарси и овластени политически лица. А, сетих се - ще разследва Биволъ, Фрог нюз, Свободна Европа, Сега, Е-vestnik, Прас-Прес...

 

Анна Заркова:  

Проверяват къщите за гости, да. Обаче къщите с гости ги проверяват, а къщите без гости не ги проверяват. Един проверяващ ми го каза. Чудя се дали е важно.

 

Инициатива "Правосъдие за всеки":
Това е координираната атака с участието на държавни институции и медии, близки до Делян Пеевски. В нея има фалшив сигнал от „БОЕЦ“ и анонимна публикация в „Труд“. Не е трудно да се досетим, че причина за атаката са разследванията на „Биволъ“, които изобличиха корупция за милиони и хора на високи позиции във властта.


"Положението е много страшно, това е настъпление на подмолна диктатура и смазване на всякакво гражданско общество", казва журналистът Асен Йорданов. Поводът за неговите думи е прокурорското производство, образувано по анонимен сигнал срещу него и колегата му от "Биволъ" Атанас Чобанов.


"В Русия подхвърлят на разследващите журналисти дрога, арестуват ги и ги обвиняват. У нас подхвърлят фалшиви сигнали на прокуратурата и тя се активира срещу журналистите, знаейки отлично за какво става дума." Това пък написа във Facebook Атанас Чобанов в началото на седмицата, след като е уведомен от разследващ полицай по телефона, че прокуратурата е започнала производство срещу него и колегата му.
Случаят обаче е показателен и за нещо по-голямо. Според Асен Йорданов ставаме свидетели на координация между институциите и медии на Делян Пеевски за унищожаване на опоненти по утвърдена матрица. Той причислява към тези случаи и присъдата срещу журналиста от "Капитал" Росен Босев.


"Това вече не е изолирана кампания срещу една или друга медиа или журналист, държавата си е измислила концепция, която включва институциите и медиите на Делян Пеевски в синхрон за ликвидиране на всеки независим свободен глас и проява на гражданско общество в България. Всеки, който по някакъв начин се обяви срещу тази система. В момента се предприемат акции за унищожение", коментира Йорданов. А най-страшното е, че по всичко личи, че операцията се координира от прокуратурата.“
Пример за подобна атака срещу разследващ журналист видяхме тези дни в Русия. Там обаче медии и граждани веднага се излязоха в негова подкрепа.
#вплененатадържава

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 8648 |11.06.2019 Журналисти протестираха срещу разкриването на името на момчето, вербувано от ИД . 19| 14490 |01.06.2019 Промяна на трудовите договори предлага Нова тв на разследващи журналисти . 8| 11096 |24.05.2019 Световноизвестният Й. Камджалов: Не ни трябват само букви, нужни са ни цели изречения . 11| 11065 |02.04.2019 ПР експерт за Фрог: Охраната на Пламен Георгиев ще го пази от журналистите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads