Реклама / Ads
15| 22594 |13.06.2019 НОВИНИ

Само във Фрог: Прокуратурата и МВР крият името на обвинителя, който проверява Асен Йорданов по фалшив сигнал на БОЕЦ

.
Асен Йорданов
Прокуратурата и МВР ревностно крият името на обвинителя от ВКП, който проверява Асен Йорданов и колегите му от „Биволъ“ по фалшив сигнал на БОЕЦ. Това се разбра от журналиста, веднага щом излезе от тричасов разпит в Главна дирекция „Национална полиция“. Обяснението на полицая Николай Горанов, който го е разпитвал е било: „По нареждане отгоре“.
 

Йорданов обясни, че във въпросния сигнал има неверни твърдения, че си е купил скъпоструваща гора на ниска цена. Той уточни, че всъщност става дума за един декар изоставена и буренясала нива до кльона до турската граница, където няма ток, вода, нито едно дърво, а общината я е оценила на 80 лева. Преди да се задейства прокуратурата лъжливата информация за гората бе публикувана в няколко медии, свързвани с депутата от ДПС Делян Пеевски.

 

В полицията днес са отказали на Асен Йорданов да се запознае лично с преписката срещу него, като само са му прочели подбрани извадки от нея. Не му е даден и номера на преписката.

 

Отделно от това от БОЕЦ категорично отрекоха да са писали подобен сигнал. Лидерът на гражданско сдружение Георги Георгиев е имал уговорка да се срещне с полицая, която разпитва Йораднов- Николай Горанов. Какво, обаче се случва пред вратата на Главна дирекция „Национална полици“:

 

„Бях призован от Горанов, за да докажа, че въпросният сигнал е изфабрикуван, фалшив. При явяването ми, за моя изненада, Горанов отказа да разговаря с мен, като обясни, че така му е наредено. В телефонен разговор преди това ми обясни ясно да отида да напиша два реда и да приключи всичко. Във вторник пък входирах в институцията писмо, в което обяснявам за фалшивия сигнал. Оказва се, че то все още не е стигнало до въпросния полицай. Всичко това показва, че става дума за чудовищна поръчка, чията цел е да се запуши устата на медия, която прави разкрития за мафията в България“, уточни Георгиев.

 

Какво разказа Асен Йорданов за разговора му с говорителя на прокуратурата Румяна Арнаудова, както и за самия разпит в ГДНП, четете в рубриката „Интервю“.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 10022 |13.06.2019 Само във Фрог: Над 2 часа продължава разпитът на журналиста Асен Йорданов в полицията . 2| 4141 |13.06.2019 Прокуратурата настоява за постоянен арест на младежа от Пловдив . 4| 4921 |12.06.2019 Иво Прокопиев за акцията: Прокуратурата действа като бухалка за натиск . 5| 7963 |12.06.2019 Първо във Фрог: 20-годишна студентка оцеля по чудо, след като я нападнаха кучета в Пернишко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads