Реклама / Ads
4| 3049 |15.03.2024 АКТУАЛНО

Какво всъщност значат руските псевдоизбори в окупираните украински територии?

.
Източник: ЕПА/БГНЕС
На 17 март режимът на Путин провежда така наречените "избори", включително в окупираните територии на Украйна.
 

В тази връзка Центърът за стратегическа комуникация и информационна сигурност на Украйна разпространи информация, с която да ни помогне да разберем какво всъщност значат изборите в окупираните територии, предаде Укринформ.





Предварителното "гласуване" вече започна, отбелязва украинската институция.

 

В София пък в неделя ще се проведе протест, който ще отправи послания, че изборите в окупираните от Русия Крим, Донецк и Луганск са незаконни и престъпни. Протестът ще се проведе пред Посолството на Русия у нас и ще започне в 17:00 часа на 17 март.

 

Ето какво казват за изборите от Центъра:

 

- Руските избори във временно окупираните територии на Украйна са незаконни и невалидни.

 

- Москва не се интересува от отношението на окупираните украински граждани към Путин. Процентът на гласовете "за" ще бъде определен на нивото, решено в Кремъл.

 

- Така наречените "избори" са още един инструмент за завладяване на окупираните територии. Украинските граждани са принудени да участват в този фарс чрез насилие.

 

- Украинците във временно окупираните територии активно и пасивно се съпротивляват на нашествениците, като са подложени на репресии и наказателни акции на вражеските специални служби.

 

- След така наречените "избори" пропагандата цинично ще лъже за "високата избирателна активност" и, разбира се, за "подкрепата" за Путин във временно окупираните територии. Това е още една причина, поради която "преизбирането" на диктатора не може да бъде признато.





 

"МИРНИТЕ ИНИЦИАТИВИ" НА ПУТИН

 

На 13 март Путин дава интервю на пропагандиста Дмитрий Киселев. Диктаторът за пореден път декларира своята "готовност за мирно уреждане". Центърът за стратегическа комуникация и информационна сигурност на Украйна информира и за него:

 

- Путин не добави нищо ново към старата "преговорна" реторика на Кремъл. Той продължава да настоява за легализиране на своите инвазии.

 

- Позицията на Москва е неприемлива и не може да служи като основа за мирни преговори.

 

- Киев ясно заяви, че войната може да приключи само въз основа на Формулата на мира, основана на международното право, а не на прищевките на нашественика.

 

- Исканията на Путин за "гаранции за сигурност" за Русия всъщност означават гаранции за безнаказаност и възможност за продължаване на агресията.

 

- "Миротворческите" инициативи на Путин не бива да заблуждават никого. Москва не се интересува от мир, а от намаляване на съпротивата на украинците и отслабване на подкрепата на съюзниците на Киев.

 

РОЛЯТА НА ДОБРОВОЛНИТЕ БОЙЦИ

 

На 14 март се отбелязва Денят на украинските доброволци. Центърът за стратегическа комуникация и информационна сигурност на Украйна посочва:

 

- Доброволците са хора, които не са били военни по професия, но в критичен момент, без наборна служба или принуда, доброволно са "спрели" живота си и са взели оръжие, за да защитят страната.





- Доброволческото движение е феномен на украинското общество, свръхсила и гордост. Винаги, в най-трудните моменти от историята, е имало хора, готови да защитават Родината си.

 

- Армията се състои от най-добрите. Хора с изключителни постижения и перспективи в цивилния живот, които са отложили бизнеса и семейството, научните постижения и успешната кариера, утвърдения живот в чужбина, доброволно отиват да се бият.

 

- През 2014 г. именно благодарение на доброволческите батальони беше проведена мобилизация и затова всъщност украинската държавност беше спасена от унищожение.

 

- Нов подем на доброволческото движение настъпи след пълномащабната инвазия през 2022 г. Започвайки от първите часове, стотици хиляди украинци се включиха като доброволци в защитата на родината си. Десетки хиляди се завърнаха от чужбина с тази цел.

 

- Чужденци от цял свят се присъединиха към украинските бойци, които доброволно се включиха в защитата на своята държава. Така те се солидаризират с украинците и тяхната честна борба срещу руския агресор.

 

ФрогНюз

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3254 |14.03.2024 Градският прокурор Илиана Кирилова отказа да се яви пред парламентарната комисия за Нотариуса . 1| 3549 |14.03.2024 Призив: "Освободете защитниците на Мариупол" . 7| 5780 |14.03.2024 Почина главата на Българската православна църква патриарх Неофит . 9| 13444 |13.03.2024 Илиян Василев: Показват Копейкин от екрана, за да останете с впечатление, че той е проблемът, а не кукловодите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads