Вторник, 16 Януари 2018, 13:15
Frognews
5| 7299 |09.11.2017

Фрогоко: Комисията ”Грипен” пришпори Каракачанов за изтребителите

.
Красимир Каракачанов
Комисията по отбрана в лицето на шефа и ген. Константин Попов и шефът на временната комисия ”Грипен” Емил Христов запитаха военния министър Красимир Каракачанов докъде в МО са стигнали с проекта за нов изтребител. Оказа се, че не са под кривата круша, а е приета Пътна кара за изпълнение на проект ”Придобиване на нов тип боен самолет”.
От отговора на Каркачанов стана ясно, че на 25 октомври на заседание на Съвета по отбрана е приета тази пътна карта. В момента се подготвя актуализиран вариант на „Проект за инвестиционен разход“, като визията на ВВС и МО е той да бъде внесен в Народното събрание до края на ноември.

Кои са основните стъпки в пътната карта се посочва от Otbrana.com..

Първата е отдаване на организационна заповед на министъра на отбраната за актуализиране на проекта с дефинираане на ясна финансова рамка и страните, до които  ще бъде изпратено Искане за предоставяне на предложение – RFP; актуализиране на Борда за управление на проекта, ръководител и работни екипи по направления; актуализиране на Методиката за избор на оптимален вариант за реализация на проекта  с Математически модел за оценка на вариантите за реализация на проекта; изготвяне, приемане, съгласуване и изпращане  на актуализирано Искане за предоставяне на предложение.

Втората е уведомяване на страните, подали отговори по RFP за удължаване на процедурата за избор на нов тип боен самолет, съгласно доклада на временната комисия.

Третата е назначаване на съвместна работна група за оценка на отговорите на изпратените RFP.

Четвъртата е обобщаване, анализиране (при необходимост и доуточняване) на получените отговори и избор на доставчик.

Петата е подготовка на проект на  договор на база на предложение на правителството, което съответства на изискванията по проекта и условията за придобиване.

Шестата е сключване на договор по реда на Закона за международните договори.

Седмата е влизане в сила, обнародване и действие на договора.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Димо Гяуров: Шесторният убиец от Нови Искър може да не е действал сам 4| 6405 |15.01.2018 . Делян Добрев с грозни закани към Елена Йончева заради въпроси за бизнеса на родителите му 62| 13528 |14.01.2018 . Абсурд! Който си върши работата го убиват-логиката на главсекът на МВР Младен Маринов 20| 10318 |14.01.2018 . „Фейсбук” въвежда радикални промени 0| 4641 |13.01.2018

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах