Реклама / Ads
12| 6424 |04.04.2012 АКТУАЛНО

Мафията с бюджет от 3,5 милиарда лева

.
мафията прави солидни печалби
Най-голяма печалба за бандитите носят проститутките зад граница. Точенето на карти и престъпленията в нета са новите заплахи. Българската организирана престъпност изкарва средно 3,5 милиарда лева годишно.
 

Това съобщиха вчера експерти от Центъра за изследване на демокрацията, които представиха последния си доклад за тенденциите в развитието на тежката престъпност у нас, пише Монитор. Внушителната сума е близо три пъти и половина повече от бюджета на вътрешното министерство и се равнява на около 4% от брутния вътрешен продукт на страната. Въпреки голямата печалба и финансовото предимство пред полицаите от МВР отчитат, че голяма част от бандитите, които доскоро са контролирали най-доходоносните дейности в подземния свят, вече са ударени и са извън играта.

След серията полицейски акции има рязък спад в кражбите на коли, поръчковите убийства и печатането на фалшиви пари – все престъпления, с които страната ни допреди години беше известна по целия свят. Като най-голяма заплаха остават  киберпрестъпленията и източването на банкомати.„Това са общи заплахи за всички европейски страни, не само за България. Аз искам да благодаря на партньорските служби за възстановеното доверие, няма как да се борим с организираната престъпност, ако не действаме с нашите евроатлантически партньори заедно, защото групите вече са транснационални”, обяви вчера вътрешният министър Цветан Цветанов. Един от най-големите проблеми в началото на управлението на ГЕРБ е била корупцията, тъй като до този момент благата в икономиката са били разпределяни чрез политически партии.

Най-внушителното перо за бюджета на бандитите обаче си остава бизнесът с проститутки, обясни Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията. Според анализа на експерта близо 1,2 милиарда е доходът от български компаньонки зад граница, като вече има обособени градове у нас, които зареждат с плът европейските столици. (Монитор)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 84| 41701 |22.02.2012 Народът - жертва на мафията с лекарства . 5| 6148 |11.10.2011 Италианци купуват стоки от конфискувани фабрики на мафията . 60| 13511 |09.10.2011 Антибългарски филм с огромен бюджет снимат в Македония . 30| 7869 |12.12.2010 АБВ: Бюджетът е Калинка, говореща по Верту, китайско производство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads