Реклама / Ads
23| 5469 |05.03.2016 АКТУАЛНО

Младите в БСП: Можем да изправим България на крака

.
„Младите трябва да участват активно в политическия дебат”. Това заяви Станислав Владимиров, секретар на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП, пред присъстващите десетки млади социалисти, събрали се за Регионалната младежка среща в Сливен.
 

По думите му – общо в партията и в Младежкото обединение е започнал дебатът за политиките, които БСП трябва да реализира и относно публичния образ, който тя трябва да възстанови. Владимиров подчерта, че целта на предстоящия 49-ти конгрес на партията е изграждане именно на политиките и образа на левицата, както и възстановяването на доверието в нея.

 

Сред основните теми на БСП е борбата с бедността в България, която става все по-ужасяваща. „Не може бедните да плащат, колкото най-богатите. За това БСП се бори срещу плоския данък. Скорошни изследвания показват, че богатите стават все по-богати, а бедните още по-бедни”, обясни социалистът. Той коментира, че все по-малкият ресурс за публично здравеопазване трябва да отива за общественото такова, а не в частното. „Промените в закона за образованието и това, че ГЕРБ разреши отделяне от оскъдния публичен ресурс за частното образование, ще доведат до регионална диспропорция и миграция”, категоричен бе той. Владимиров попита – къде е ролята на държавата?. „Тя трябва да е инвеститор, собственик и регулатор, а не инструмент за саморазправа и чадър над някого“, констатира секретарят на ИБ на БСП.

 

„В един от най-тежките моменти за страната ни младите трябва да осъзнаем, че ние бихме могли да изправим България на крака и трябва да се борим, за да го постигнем”. Заяви председателят на Младежкото обединение в БСП – Вероника Делибалтова. Тя подчерта, че проявата е част от поредица регионални срещи, целящи да върнат диалога за политика в редиците на левицата. По думите й има сериозни проблеми пред българската държава в сферите на здравеопазването, образованието и социалната политика. Делибалтова припомни, че преди дни парламентът е отказал да увеличи средствата за отглеждане на деца от 1 до 2 години, което е пример за политиката на управляващите, обърнали гръб на българските граждани и ежедневните им проблеми. По думите на лидера на младите социалисти безплодните реформи в образованието и здравеопазването ще доведат до негативни последствия за целия български народ.

 

Борис Попиванов, политолог: БСП изглежда все по-стабилна

 

„БСП изглежда все по-стабилна”, заяви политологът Борис Поиванов. Той обясни, че социалистическата партия има важна роля за стабилизирането на държавата, защото трябва да се отрече възгледът на сегашното управление, че държавата е фирма, ориентирана към печалба. Според него за това са показателни реформите в зравеопазването. „Като фирма, която уволнява служителите, които не могат да се справят – държавата уволнява, но граждани! уволнява тези, които няма да могат да си платят за здравеопазване”, заяви Борис Попиванов.

 

Сред основните говорители на двудневната регионална среща на младите социалисти ще бъдат председателят на НС на БСП Михаил Миков и зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и говорител на левицата Атанас Мерджанов. Също така депутатите от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Таско Ерменков и Дора Янкова, съветникът на председателя на НС на БСП Крум Зарков, Асен Гагаузов – председател на областния съвет на БСП-Сливен. На срещата присъстват Атанас Делибалтов – председател на общинския съвет на БСП-Сливен, председателят на МО в БСП-София Ленко Петканин и над повече от 150 членове на младежката организация на левицата от над 11 области в страната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4935 |06.02.2016 Евростат: 20 на сто от младите българи мизерстват . 8| 5813 |28.09.2015 Фандъкова: С възможности за професионална реализация младите хора остават в България . 22| 5757 |06.02.2015 Трагедия. 67% от младите не учат, не работят, не спортуват... . 12| 5139 |21.10.2014 Кутев: Младите в БСП удрят своите, за да станат звезди

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads