Реклама / Ads
8| 5437 |12.07.2024 АКТУАЛНО

Немски политици: Войната вече е в Европа, след опита на Русия да убие шефа на оръжейната компания "Райнметал"

.
"Райнметал"
Политици в Германия изразиха възмущение след репортажа на телевизия Си Ен Ен, в който бе съобщено за предполагаем заговор на Русия за убийството на ръководителя на германската оръжейна компания "Райнметал", заемаща ключова позиция в предоставянето на военна помощ на Украйна, предаде ДПА, цитирана от БТА.
 

Според  Си Ен Ен американското разузнаване е разкрило планове на руското правителство да убие по-рано тази година Армин Папергер, главен изпълнителен директор на "Райнметал".

 

Медията  се позовава на "петима американски и западни служители, запознати със случая", съобщи, че властите в Германия са били уведомени за заговора, след което са увеличили мерките за сигурност на Папергер.

 

Според американската телевизия официален представител на германското правителство е потвърдил, че Берлин е получил предупреждението.

 

Председателят на комисията по отбрана в германския Бундестаг Маркус Фабер веднага реагира на предполагаемия заговор.

"Това още веднъж показва, че Русия пренася своята война и терор също и в Европа", посочи Фабер пред германския таблоид в-к "Билд". "Режимът на Путин сега иска и живота на германски граждани", подчерта германският депутат.

 

Руският президент Владимир Путин "води унищожителна война не само срещу Украйна, но и срещу нейните поддръжници и нашите ценности", отбеляза на свой ред пред в-к "Билд председателят на комисията по външни работи на Бундестага Михаел Рот.

 

Твърди се, че шефът на "Райнметал" Армин Папергер, който открито критикува започналото през февруари 2022 г. руско нахлуване в Украйна, от известно време има лична охрана.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5120 |11.07.2024 "Седиш до това дете, избърсваш кръвта му и си мислиш: "Защо?". Как 4-годишният Дима оцеля руските от ракети над главата му? . 8| 4034 |10.07.2024 Посланик Олеся Илашчук: Трябва да се затвори небето над Украйна! И точно това очакваме от нашите партньори . 6| 3175 |10.07.2024 Бившият командващ силите на НАТО: Има реална опасност от война на Балканите, ако Русия не бъде спряна в Украйна . 18| 9005 |09.07.2024 Николай Слатински: И Путин ще вие от мъка и болка, от страх и ужас. Това обаче няма да върне десетките хиляди невинни украински жертви

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads