Реклама / Ads
1| 7117 |08.07.2020 АКТУАЛНО

При затруднено уриниране мога да се увредят бъбреците

.
д-р Александър Боцевски
В последните месеци уролози алармират, че са зачестили усложненията, предизвикани от нелекувана навреме увеличена простата. Съветът на лекарите от Хил клиник е да не отлагате много във времето операция на увеличена простата, ако пречи на нормалното изпразване на пикочния мехур или сте с катетър.
 

Увеличената простата е състояние, типично за мъжете в напреднала възраст. Без да носи пряка опасност за живота то създава много неудобства в ежедневието, нарушава добрия сън и оказва негативно влияние върху качеството на живот. Нарастналата тъка на жлезата затруднява уринирането, защото притиска уретрата. Лечението на това състояние изисква уретрата да се освободи, което става по няколко метода, като препоръчивания от уролозите на Хил клиник е безкръвно отстраняване с лазерна технология. Настаняването става в индивидуални стаи за повече комфорт и безопасност на пациентите.

 

Премахването на простатната жлеза чрез лазер помага пикочните симптоми, причинени от ДПХ, да отшумят сравнително бързо. Тези неудобства влияят негативно върху качеството на живот на мъжа и могат да включват: честа, спешна нужда за уриниране, трудност да се започне уриниране, слаба или прекъсваща струя, усещане, че не може да се постигне пълно изпразване на пикочния мехур, както и парене, причинено от инфекции на пикочните пътища.

 

Нелекуваната простата може да предизвика редица усложнения: повтарящи се възпаления на пикочните пътища, дискомфорт, увреждания на бъбреците или пикочния мехур, образуване на камъни, неспособност да се контролира уринирането ( инконтиненция ) или неспособност за задържане на урина. Редица процедури са на разположение на лекарите, но лазерна хирургия има няколко преимущества в сравнение с други методи.

 

Хил клиник е здравното заведение в страната, което има най-богат и дългогодишен опит в използването на лазери за премахване на простата – повече от 3600 пациенти! Те са първата и единствена клиника в България, която разполага със Зелен, Тулиум и Холмиум лазери. В момента за всеки пациент е осигурен "зелен коридор", т.е. той не се среща с други пациенти или персонал, който не е ангажиран с прегледа, което е особено важно за предпазване от потенциално заразяване.

 

За консултация със специалист уролог в Хил клиник: 02 439 3131. През м.юли 2020 г. пакетът „Профилактика на простатата" е на намалена стойност - 30 лв. Повече информация на hillclinic.com

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7652 |16.01.2018 FT за Борисов: “Дайте ми още пари и аз мога да ви обичам повече” . 1| 4992 |17.12.2016 Във вторник хората от Хитрино ще могат да се приберат . 14| 9814 |21.10.2015 Бойко Петев: Проблемите на „Панчарево“ могат да бъдат решени само, ако сме единни . 8| 5967 |01.12.2014 Усложненията след консумация на нелицензиран алкохол могат да завършат фатално

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads