Реклама / Ads
14| 9812 |21.10.2015 АКТУАЛНО

Бойко Петев: Проблемите на „Панчарево“ могат да бъдат решени само, ако сме единни

.
Бойко Петев
Бойко Петев е на 42 години. Завършил е СА "Д. А. Ценов“ в Свищов. Магистър е по „Счетоводство и контрол“ и докторант по „Финанси“. 12 години е работил в МФ и агенции в системата на МФ. Бил е главен секретар на ИА „Одит на средствата от Европейския съюз”. От 2002 г. е преподавател в НБУ. Кандидат за кмет на район Панчарево от БСП.
 
- Кои, според Вас, са най-сериозните проблеми на района и какви са Вашите решения за тях?

- Характерна и най-ярка особеност в управлението на район „Панчарево“ е значителното му изоставане, във всяко отношение, от почти всички останали райони на Столична община. В района не само изцяло липсват условия за провеждане на културен живот, спорт, забавления и отдих, но и качеството на живот е на нетърпимо ниско ниво, поради факта, че на жителите на района не са осигурени елементарни битови условия. Голяма част от асфалтовата настилка е в лошо и дори недопустимо състояние. На места липсва тротоарната настилка и дори се срещат участъци от пътя, в които изобщо няма тротоари. Тези условия застрашават живота и здравето на жителите на района, като в най-голяма степен това се отнася за децата, възрастните и трудноподвижните хора.

Не е логично най-големият по територия столичен район, със своите природни дадености, да е най-непривлекателният за живеене от всички 24 района. За част от гражданите е налице системна липса на досег до качествена питейна вода, на места не е осигурено и електричество с нужните параметри.

Жителите на района на практика са лишени от активна и ефективна защита, от страна на общината, в лицето на полицията. През нощните часове няма патрулиращи полицаи, които да гарантират сигурността на хората и имуществото им.

Освен липсата на нормални условия за живот и липсата на адекватна защита на живота, здравето и имуществото на хората, район „Панчарево“ е изправен и пред неадекватно поведение, по отношение опазване на природните дадености. Безконтролната грабителска сеч на горите може за много кратко време да унищожи трайно природата в района.

- Как ще убедите избирателите, че Вашата визия за промяна е най-добрата?

- Това, за което ще работя като кмет на район „Панчарево“, е районът да се превърне в равнопоставен Столичен район, а жителите му да придобият усещането за пълноценни и равноправни граждани на Столична община. Промяната следва да започне от точното формулиране на проблемите, правилното определяне на приоритетите и системното и последователно изпълнение на задачите. Всичко това ще се постигне с осигуряване на адекватно за размерите и нуждите на района финансиране, правилното насочване и разходване на целевите инвестиции и осъществяването на контрол за качеството на публичните услуги, от районната администрация. За правилното и точно формулиране на проблемите и определяне на целите, ще настоявам за постоянен двупосочен контакт на районната администрация и кметските наместници с живущите в района. В основата на бъдещата ми работа ще бъде информирането на жителите на всяко от населените места в района, за решаването на основните проблеми и вслушването в конструктивните мнения и препоръки на хората.

Това, което предлагам, е много труд, воля, нов начин на управление и контрол, при който администрацията няма да е синоним на бюрокрация, а хората ще виждат и ще контактуват по-често в населените си места с районните служители. Същевременно високо ще ценя качествата и професионализма на всеки служител в районната администрация, който с действията си го заслужи.

Изпълнението на възложените работи на фирмите, независимо дали са класирани в процедури, провеждани в района или в такива на Столична община, ще бъде подложено на по-строг контрол и ще се следи за спазване качеството на услугите и отстраняване на дефектите в гаранционните срокове.

Залагам още в началото на следващата календарна година да бъде осигурена адекватна полицейска защита. В зависимост от статистиката на извършените престъпления, може да се наложи изграждането на денонощно видеонаблюдение в определени зони.

Още в рамките на първите шест месеца ще бъде анализирана наличната информация и ще бъдат извършени конкретни действия, водещи към осигуряване на финансиране на проекти за решаването на основните проблеми на населените места – подмяна на водопреносната и канализационната инсталация, осигуряване на улично осветление, възстановяване и доизграждане на пътната настилка и др.

- Ако бъдете избран/а за кмет на района, след колко време прогнозирате, че хората ще видят първите резултати от промяната? Смятате ли, че един мандат е достатъчен за да бъдат рашени проблемите в района?

- Време е да се демонстрира не само, че има какво да се направи за подобряването състоянието на района, но и че е възможно да се постигне много, в рамките на един мандат. Ако се замислим какво се е случило през последните 2-3 мандата и какво още е било необходимо да се изпълни, ще останем ли доволни от това, което е направено от общината през последните 12 години от нашия живот. В рамките на мандата ще покажа, че е възможно да бъдат решени повечето от основните проблеми на района.

- Какво ще направите, за да повишите качеството на живот в района?      

- Нарастващите изисквания на гражданите налагат развитието на район „Панчарево“ и подобряването качеството на живот на хората. Ще работя за скъсяване на дистанцията между администрацията и гражданите, превръщайки гражданите в реални участници в управлението, чрез трайното и последователно прилагане на различни форми на граждански контрол.

- Какво е Вашето послание към избирателите?

- Проблемите на район „Панчарево“ могат да бъдат решени само, ако сме единни, ако зад каузата застанем всички заедно.

Уверявам Ви, че вашият вот за мен, на предстоящите местни избори, е инвестиция с най-голяма реална възвращаемост.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5066 |16.07.2015 Д-р Т. Найденов за Фрог: Бойко да каже "ОХИ" на Гърция и Европа! . 46| 15205 |10.03.2015 Кр. Райдовски за Фрог: 95% от лакеите на Бойко биха го продали! . 13| 9484 |07.11.2014 Мурджов пред Фрог: Бойко Борисов надскочи себе си . 15| 7105 |30.09.2014 Бойко Ноев: Армията на турската граница срещу бежанците !

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads