Реклама / Ads
7| 7819 |05.11.2021 АКТУАЛНО

Николай Милчев: Няма предизборна кампания, има илюзия за такава, фокуси

.
Николай Милчев
Тече някаква предизборна кампания може би, но не я усещам. Няма предизборна кампания, има илюзия за такава, фокуси. Има обаче инициативни комитети, чиято главна цел е да рекламират самите себе си.
 

Погледнете им само снимките и ще видите, че приличат на войнишките снимки от 60-те години на миналия век. Там всички войници са със загърнати леви ръкави, за да се забележи, че имат часовник. Целта е роднините им да ахнат от часовника, а пък часовникът е само един в ротата. В случая ролята на такъв часовник играе кандидат-президентът. Помислете си имало ли е инициативен комитет, ама за каквото и да е било, и в него най-отпред да не са писателите Иванчо и Марийка и интелектуалците Стоянчо и Пенка. Те винаги поемат инициативата първи и с две ръце.

 

Защо мисля, че няма кампания?

 

Ами защото тя не е свършвала поне последните две-три години. Избори, избори, избори... Все избираме – същества, идеи, новости, илюзии. Избираме видове страх, видове локдауни и тестове, видове нокаути и ваксини, видове учене, видове парламенти и видове депутати.

 

Избираме си за разнообразие и видове прокурори, отопления и енергии.

Дъх не ни остана от избори. И нищо – хайде, пак отначало, защото началото щяло да ни пречисти, спаси и оправи.

 

На тези избори по стар български обичай никой не си говори с никого, особено по-главните. Кандидатите говорят само с инициативните си комитети от снимките и понякога с телевизорите.


Един кандидат-президент е в облаците, друг – при маските и комплексите си, трети – при лекарствата си, четвърти – при омразата и глупостта си. Никога, ама никога не е имало толкова видими психически недоразумения.

 

Беше ми тъжно, после – смешно, сега ме хваща страх.

 

Пандемия плюс Хелоунин, плюс замеряне с кал, плюс цирк, плюс безсрамие и безсилие – това е нашата несвършваща предизборна кампания. Всеки е заградил хората си в по една кошара и си мисли, че това му се полага, че стадото му е сигурно. Това не е борба на идеи, а борба на кошари. И всяка от кошарите е най-светла и най-чиста.

 

До следващия път.

 

Николай Милчев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5263 |02.11.2021 Расате: Излиза, че обществото ни е изцяло педерастко. Няма неезачитане на обществото . 1| 5986 |29.09.2021 Адвокатът на „Антеа резидънс“: Няма юридически аргументи за спиране на проекта . 6| 15264 |13.09.2021 Илиян Василев: На света няма политик или пиар, които да изчистят или прикрият срамотите Борисови . 0| 3399 |08.09.2021 Иван Ченчев, БСП: Към кого ни пришиват няма значение, последователни сме в предложенията ни за възрастните хора и младите семейства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads