Реклама / Ads
12| 18607 |15.09.2017 АКТУАЛНО

Нова телевизия на път да предзвика вълна от самоубиийства

.
Това става!
За нова вълна от самоубийства предупреждават български учени. Като причина за крайното решение от страна на хората били, освен властващата корупция и мафия, новостите в програмната схема на Нова телевизия.
 
Те застрашавали психичното здраве на зрителите. Първият сигнал, че там се случват опасни неща бе „тихото” ии „целесъобразно” сваляне от сутрешния блок на Ани Цолова.

Второто е видимата промяна в поведението на нейния партньор Виктор Николаев - стана хрисим и угоден към поканените по списък до пуделизация...

Психическата атака срещу зрителите доби опасни размери при появата на Стефан, мъжа на Гала в предаването й като ко водещ. Сюжет тип „загоряла манджа”, но с опасни симптоми на дисоциативно разстройство, облъчващо нискочелата, но многолюдна част от нацията.

 

Към това със страшна сила бе прибавен новият сезон на ВИП Брадър. Но не толкова участниците в къщата застрашават здравето (не че не са вирусоносители и те...), колкото някои от коментиращите. Сал един Евгени Минчев не може да неутрализира отровите... А те явно са поразили и Дилов-син... 

 

Истинският ядрен удар обаче бе нанесен в петък сутринта. Ива Софиянска и Мон Дьо. Софиянска рекламира „уникалното” си интервю със Стефан, мъжа на Гала. Той, разбирате ли, за първи път се съгласил да даде интервю. Щеше да е наистина хуманно и национално отговорно, ако не беше се съгласил! В рекламния откъс въпросното лице казва: Аз съм изключително дебелокож. Така е!

 

И Мон Дьо-Станков е дебелокож. Той пък щеше да припадне от вълнене, обявявайки, че Вежди Рашидов бил в Топ 50 на художниците и скулпторите в света. Самият Рашидов, очевидно е съгласен с Мон Дьо, затова го озарил с култовото прозрение, че животът му бил „като течност от плацента”. 

 

За сведения  на двамата гении, в няколкото класации на знаменити, известни, най-купувани, признати и предпочитани творци във тази област на изкуството от изданието bigpicture (както и на редица други) български имена няма нито в Топ 100, нито в разширения вариант - до 500. Споменаван е единствено Кристо, но областта на модернизма.

 

Китайския художник Цуй Жучжо казал след откриване на изложба в Хонг Конг през 2013 г: Купиха моя картина за 26 млн долара, а дори не съм сред първите хиляда. Светът наистина е полудял, или съм станал много добър...

 

Горкият Цуй, Мондьо и Вежди даже не са чували за него...

 

Досегашният рекорд в България е вълната от самоубийства през 2014 г. Тогава са отчетени четири пъти повече самоубийства у нас от средния процен в света. 6000 души са посегнали на живота тогава. 1600 са успел.  

 

Рекорди в тази тъжна статистика са поставяли Гърция и Испания - в периодите на икономическа криза – между 2004 и 2012 г.

 

Освен соцалните и психичните причини, българският вариант прибавя и телевизионното облъчване с откровена посредственост и дори простащина.

 

Потърсихме експерт психиатър, който коментира задаващата се опасност: В живота съществува феномен, свързан с имитативните самоубийства. Става дума за пример, който намира последователи. Образно казано, с последнте промени и натрапването на лица със съмнителна стойност от дадена телевизия е ритуално самоубийство. Това може да доведе до кратковременни, но крайни серии от саморазрушителни действия при хора, които имат склонност да подражават ил имитират самоунищожтелнте действия на медията. Този ефект е известен като „ефект на Вертер”. Става дума за книгата на Гьоте “Страданията на младия Вертер”. В нея се описва историята на човек, който се застрелва заради провалена любов. След публикуването на романа много млади хора са се самоубили. В някои страни веднага забранили книгата. Епидемията отшумяла. Става дума за т.нар. клъстърни самоубийства, т.е. отъждестваване. Хората възприемат ситуацията като безнадеждна.

 

Това, което се опитва да ни натрапи Нова тв наистина създава чувство за безнадежност. И безпомощност. Това, че Бойко Борисов и Делян Пеевски не купиха медията официално, не означава, че нямат контрол върху нея. Последните действия на ръководството говорят сами.

 

Димитър Лаков,

застрашен зрител

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 9057 |06.05.2017 Симеонов дал ”патриотичен пакет” на своята телевизия . 21| 36367 |10.04.2017 Борисов и Пеевски купуват Нова телевизия и... бТВ? . 19| 14598 |14.09.2015 Телевизията на Нери Терзиева стартира тази сутрин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads