Реклама / Ads
73| 9084 |07.12.2008 АКТУАЛНО

"Отпечатъци" на Мира Баджева стартира "в жълто"

.
Що е жълта преса и има ли тя почва у нас. Това бе темата на премиерното авторско предаване на Мира Баджева "Отпечатъци" по бТВ. Журналистката потърси отговора на въпроса в интервю с шефа на "Уикенд" Мартин Радославов.
 
Интелигентно и спокойно тя задаваше въпросите си. Радославов отоговаряше спокойно и със самочувствие - сякаш и двамата знаеха началото и края на този разговор. Което е нормално за водеща на стартиращо  предаване и на собственик на вестник, който е открил най-прекия път към сърцата и главите на 270 000 българи.Както се казва, в началото на мача и двамата боксьори са внимателни и търсят да открият слабите места на противника. 

Досега за медийни гафове разчиатхме единствено на  "Господари на ефира", където аудиторията се забавлява от артистичните умения на водещите и разголените адреналинки. В "Отпечатъци" Баджева разчита на съвсем друго: разговор с професионалисти за медиите, но като обществен диалог. В смисъл, че нещата могат да се казват и дискутират без скандални препирни и обиди. В общи линии трудно начинание, като се има предвид страстта на българите към "Биг Брадър" и "Хванати в изневяра". Дано продуцентите не избързат със сравнението между качество и количество.

Дали Баджева ще съумее да запази спокойствието и в следващите предавания, предстои да разберем. Освен това не сме сигурни, че малко сол и пипер няма да се отразят добре. При всички случаи опитът й да повдигне завесите на вестникарската кухня заслужават подкрепа. Колеги изразиха съмнение, че в първия брой на предаването Баджева е избрала темата за "жълтата преса", за да си купи застрахователна полица срещу евентуални нападки от този рубеж на родната журналистика. Може, но не е сигурно. 

Баджева бе поканила профита, защитници и противници на жълтите писания, както и техни герои. Времето обаче бе малко, за да ни убедят тези хора в своите гледни точки. А повечето от тях - Чочо Попйорданов и Петьо Блъсков - са доказвали, че могат да направят шарено и най-скучното предаване. В бъдеще Баджева трябва или да кани по един-двама души, които да могат да "подпалят моторетките", или да си извоюва още време.

Пожелаваме й "На добър час" и сме в очакване. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 11697 |06.12.2008 Осъдиха О Джей Симпсън на 33 години затвор . 3| 8782 |06.12.2008 Стартира европейската онлайн библиотека Европеана . 1| 7677 |06.12.2008 На "Николаус" в Австрия . 1| 12116 |05.12.2008 За Никулден – рибник и обреден хляб

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads