Реклама / Ads
8| 13070 |20.06.2018 АКТУАЛНО

Петър Добрев пред Фрог: Борисов обслужи Турция, но никой няма да го разследва

.
Петър Добрев
Денят е 14 юни 2018г. Турският президент Ердоган говори за турските газопроводи. Той коментира отказа на България да строи „Южен поток“ и казва: „България направи грешката и това бе в наша полза. Затова сега Европа ще купува от нас“.
 

Смятам, че Ердоган не е излъгал. Каквото и да говори Борисов, каквото и да пишат българските медии, истината е вече известна. Тя е тази, за която ни говори Ердоган. Това каза пред Фрог нюз историкът Петър Добрев.

 

В същия ден вицепремиерът Каракачанов коментира отказа на Борисов  и външния ни министър да се срещнат с македонския президент. По повод на македонския президент той заявява: „И всъщност един от неговите най-близки сътрудници продължава оперативно да се занимава с шпионаж в България….. Няма да му казвам името, но да се знае, че и това знаем“.

 

Това са три изречения. Едно на Ердоган и две на Каракачанов. Да се направи техен анализ не е сложно. България с отказа си от строителство на Южен поток е обслужила чужди интереси - тези на Турция. И по-конкретно правителството, което е взело решението за спиране на Южен поток е обслужило чужди интереси. И по-конкретно самият Борисов заяви, че Южен поток е един от проектите, които той е бил спрял. Казано в обратен ред нещата стават още по-ясни. Борисов е разпоредил на правителството да вземе решение за спиране на Южен поток. Министерски съвет взема това решение. Това решение се оказва, че обслужва интересите на Турция. Това е толкова просто и логично.

 

Каква би била реакцията в нормална държава след подобно разкритие? Допускам, че държавният апарат ще бъде включен да разследва дали това е сторено умишлено или не. Допускам, че изобщо няма да се говори за газов хъб, а ще последват моментално оставки. Това допускам да се случи в нормалните държави. Но ние все пак живеем в България.

 

По повод на изреченията на Каракачанов си мисля следното. Според мен може и да се предположи, че това е издаване на класифицирана информация. Тайните действия на държавата срещу чужд шпионин смятам, че навсякъде по света са държавна тайна. От изреченията на Каракачанов може да се направи извод, че  българските власти приемат за нормално да знаят, че чужд шпионин работи в България  срещу интересите на държавата ни, а властта да го предупреждава чрез медиите. Каква би била реакцията след подобни изречения произнесени в нормални държави. Службите предполагам ще разследват издаването на класифицирана информация. Произнеслият тези две изречения ще си подаде оставка и ще стане клиент на правосъдието. Чуждият шпионин ще бъде арестуван или изгонен от държавата. Така предполагам, че ще се действа в нормалните държави. Но ние все пак живеем в България.

 

Та да се върнем на въпроса за прочита на тези три изречения от  Борисов. Да кажем, че ги прочете. Въпросът е какво ще последва? В България –нищо. Борисов ще си замълчи. И медиите няма да го питат нищо по въпроса. В нормалните държави – оставка. Но ние все пак живеем в  България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 15946 |20.06.2018 Арман Бабикян пред Фрог: Властта става все по-нагла . 19| 11134 |16.06.2018 Протест ”Заедно срещу мафията!” пред Министерския съвет . 15| 55452 |12.06.2018 Историк пред Фрог: Слави Трифонов изкара от равновесие Борисов . 2| 8402 |11.06.2018 Геодезистите предупреждават министри за рискове с плажа ”Корал”!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads