Реклама / Ads
25| 55390 |04.07.2017 АКТУАЛНО

Питам как вървят преговорите между България и Индия за завръщането на циганите в родината им?

.
Цвета Кирилова
Искам да видя поне 100 роми (цигани) да държат в ръцете си националния трибагреник, да пеят безупречно националния химн на България, да играят поне 3 български народни хора, да протестират пред парламента в защита на българската национална кауза и ще повярвам, че интеграцията, започнала с едро финансиране преди повече от 30 години, едва днес е започнала да се случва.
 
Междувременно искам да попитам как се развива правителствената политика и на какъв етап са преговорите на България с Индия по отношение на решението на индийското правителство да приеме циганите, разпиляни по света, на своя територия, давайки им уникалната възможност да поддържат своята индийска идентичност. Със скорошно изявление на правителството, Индия покани циганите да се приберат в Родината си и призова националните правителства на държавите, в които пребивават ромски общности, да й съдействат.

В този ред на мисли, бих искала да поставя няколко въпроса:

– Докъде са стигнали разговорите между българските и индийските власти за уточняване на процедурата за изчерпателно информиране на ромската общност в България за тази възможност?

– Какви са условията циганите да се приберат в Родината си и има ли политическа воля от страна на България за съдействие на индийското външно министерство?

Колко цигани у нас вече са проявили интерес към поканата и какво се изисква от наша страна, за да дадем възможност на циганите да упражнят изконните си права да се завърнат в Индия?

Що се касае до вътрешната ни политика заявявам, че мнозинството не може да издържа повече непоносимата тежест да влачи на плещите си здрави и прави хора, които от една страна отказват да работят, отказват да се обучават, както ги задължава Конституцията на РБ, абдикират от отговорността като гражданин на държавата ни да се интегрират в общността, да говорят български език, и да допринасят добавена стойност към прогреса и развитието на страната ни.

Софийското равно поле напролет ги очаква. Задължителна почасова трудова заетост и основно обучение минимум 3 пъти в седмицата. Драстично орязване на социалните помощи. Хайде стига с този Аll Inclusive 25 години. Няма ги бачкаторите, избягаха зад граница. Докато бяха тук, това източване на социалната система почти не се усещаше.

Сега е останала една шепа хора, които издържат двойно повече от онези, които са научили схемата как да източваш държавата.

ОТКАЗВАМ ДА ИЗДЪРЖАМ ПОВЕЧЕ ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ И, АКО НЕ БЪДАТ ПРЕДПРИЕТИ АДЕКВАТНИ МЕРКИ, НАЙ-ОТГОВОРНО ЗАЯВЯВАМ, ЧЕ СПИРАМ ДА ПЛАЩАМ ДАНЪЦИТЕ СИ НА ДЪРЖАВАТА, КОИТО ОЩЕ ДОКАТО СЪМ ГИ ВНЕСЛА, НЕПЪЛНОЛЕТНАТА ГИ Е ИЗНЕСЛА!

Да ми щрака с пръсти някой за моя сметка, а аз да работя като вол, това няма да стане. Да е ясно!

Цвета Кирилова
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 2313 |29.03.2024 Чао, Алкарас! Григор Димитров победи испанеца и е на полуфинал в Маями . 10| 4692 |28.03.2024 Руският патриарх Кирил тотално изтрещя. Страната му водела "свещена война" срещу "сатанинския" Запад . 1| 2231 |28.03.2024 Politico: Дезинформацията се превърна в най-голямата заплаха за честността на изборите . 25| 5887 |27.03.2024 Дойче веле: Руските наказателни колонии - новият Гулаг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads