Реклама / Ads
6| 13139 |04.07.2017 АКТУАЛНО

Пръкна се допотопен сайт за председателството ни на ЕС, Лиляна най-отпред

.
Допотопен сайт пусна Министерски съвет във връзка с председателството ни на Съвета на ЕС, което стартира в началото на следващата година. Още по-абсурдно е, че на практика този интернет портал не е официалният ни сайт за председателството, а нещо като страница за текущи информации.
 

Въвеждайки www.bg-eupresidency.gov.bg в браузъра биваме препратени не към специализиран портал във връзка с председателството ни, а към сайта на

„Министерство за Българскoто Председателство на съвета на ЕС 2018”. Ведомството на Лиляна Павлова, създадено именно заради бъдещата ни роля в управлението на ЕС, явно е по-важно от самото председателство, след като приоритетно е пусната именно неговата интернет страница. Името й е https://www.eu2018bg.bg/, но въпреки това и горният адрес отново пренасочва към нея.

 

В изричен текст, публикуван на страницата на този сайт, се казва, че:

 

„Интернет страницата на Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 вече може да бъде намерена и на адрес www.bg-eupresidency.gov.bg Цялата информация ще е достъпна и на www.eu2018bg.bg до октомври 2017 година. Тогава на www.eu2018bg.bg ще можете да намерите официалния портал на Българското председателство на български, английски, френски и немски език.”.

 

Всъщност обаче на този адрес откриваме почти изцяло информация за дейността на Лиляна Павлова и нейните срещи, докато такава за самото председателство почти отсъства. Очаква се окончателният сайт за председателството ни да бъде готов през ноември 2017 г., като този срок по всяка вероятност ще създаде неудобство на чуждестранните представители, които трудно ще се ориентират в предстоящите в началото на годината дейности.

 

Тук е моментът да се вгледаме и в самия сайт, който към момента представлява страната ни във връзка с председателството на ЕС. Възможно най-мекото определение за него е, че е допотопен. Функционалността му куца, като към момента, както вече споменахме, единствената обширна информация е за личните срещи и участия на Лиляна Павлова. В категория Събития пък отсъстват бъдещи такива, което е напълно необяснимо.

 

Дизайнът на сайта и техническите му спецификации повече приличат на проект на ученик в час по информатика, отколкото на професионален портал. За справка можем да погледнем например сайта на естонското председателство, https://www.eesistumine.ee/en . Останалите коментари са излишни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6184 |01.07.2017 Естония поема председателството на ЕС . 1| 5826 |28.06.2017 Прокуратурата проверява дали Боршош е харчил пари за Председателството . 0| 6015 |08.06.2017 Пуснаха шефа на дупнишката пирамида

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads