Реклама / Ads
1| 9533 |19.09.2017 АКТУАЛНО

Вяра Анкова пак е шеф, но този път в Нова телевизия

.
След 7 години начело на БНТ генералният директор на обществената телевизия Вяра Анкова преминава пак като Генерален директор, но в частната Нова телевизия. Това стана ясно от съобщение на частната медия.
 
Този трансфер поставя и някои въпроси. Например за наличието на конфликт на интереси. Как така шефът на обществената и издържана с парите на данъкоплатците телевизия изведнъж преминава в частна телевизия.

Дали пък през тези 7 години тя не е оказвала услуги на Нова телевизия, за да получи веднага пост, който едва ли ще наруши финансовата й обезпеченост. Още повече, че след като Нова телевизия уволни скандалната си шефка на новините Дарина Сарелска на 11 август, нейното място не бе попълнено, очевидно в очакване на Анкова.

Което си е косвено доказателство, че е съществувала договореност между шефката на БНТ и частната медия, преди напускането й да стане факт. Силният човек в частната телевизиа-Силвия Зурлева, която е нещо като вечен атрибут на медията, независимо кой се води собственик, явно е била наясно, че Анкова ще се присъедини към Нова телевизия и затова не е търсила друг човек за важниая пост.

Така 52-годишната Анкова ще подобрява новините на Нова телевизия. Дали с опита си от БНТ или с нови идеи, предстои да видим. Факт е обаче, че в това назначение роля е изиграла и "гръцката връзка". Зурлева говори гръцки и е живяла в Гърция със съпруга си, който, според запознати, е работил за службите. Съпругът на Анкова е Томас Лафчис, грък по националност.

Междувременно от месец април тази година е ясно ,че шведската Modern Times Group продава бизнеса си в  България. Кой ще е купувачът и дали вече няма сделка, никой не съобщава официално. Говори се за цена от над 100 милиона евро, която е по силите само на мастити и богати бизнесмени, каквито в България има малко.

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 11653 |06.09.2017 Цветан Василев: „Дунарит” винаги е бил цел на Пеевски и Борисов . 2| 4619 |26.08.2017 Емил Кошлуков не е имал шанс да стане Генерален Директор на БНТ . 2| 4592 |23.08.2017 Избраха Константин Каменаров за генерален директор на БНТ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads