Реклама / Ads
7| 4657 |02.02.2021 АКТУАЛНО

Републиканци за България - Ямбол разкриха опит на кмета Ревански да даде без търг 660 декара земя на съмнителна фирма

.
Опит за задкулисни игри на кмета Валентин Ревански разкриха от ръководството на „Републиканци за България” – Ямбол. В позиция и във видеоканала Youtube те осветиха нагласена сделка с фотоволтаична фирма, която ще ощети общината.
 

На 28 януари тази година Общинският съвет в Ямбол е приел направено от кмета Ревански предложение за сключване на договор за проучвателни дейности на територията на общината с фирма „Ренюъбъл Енерджи Инвест“ ООД. То е подкрепено и от общинските съветници на ГЕРБ. Идеята е терени, които са собственост на общината, да се превърнат в голям фотоволтаичен парк. След обстоен анализ експерти на „Републиканци на България” откриват доста подводни камъни в предлаганата сделка.

 

Оказва се, че, че дружеството няма реално никаква дейност, а целта е заблуда на гражданите, че зад „ Ренюъбъл Енерджи Инвест“ стои сериозен датски инвеститор. Крайната цел вероятно е лансираната от кмета фирма да придобие без търг и конкурс 660 декара общински терени.

 

„Ренюъбъл Енерджи Инвест“ ООД е представена от кмета като дъщерна компания на група Copenhagen Green Energy A/S, регистрирана в Дания. ООД-то е със седалище Бургас. Твърди се, че дружеството е регистрирано в България, с цел развитие на вятърни и слънчеви паркове. Компанията се представя, че развива дейност в различни райони на страната, а към момента работи с вятърни и слънчеви проекти, с общ капацитет над 600 MW.

 

От направена справка в Търговския регистър се оказва, че фирма „РЕНЮЪБЪЛ ЕНЕРДЖИ ИНВЕСТ“ООД е с уставен капитал от 100 лева, разпределен в два дяла на двама съдружници, датски граждани от по 50 лева. За да бъде „РЕНЮЪБЪЛ ЕНЕРДЖИ ИНВЕСТ“ООД дъщерна фирма на Copenhagen Green Energy A/S, е необходимо следното условие: „Дъщерно е дружеството, когато холдинг притежава или контролира пряко или непряко най-малко 25 % от капитала като дялове или акции ...“ Явно е, че

Copenhagen Green Energy A/S не притежава никакви дялове във въпросната фирма, поради което и тя няма как да бъде дъщерна на въпросната датска група(холдинг), тоест това твърдение на кмета явно е лъжа, контрират от „Републиканци за България”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3956 |01.02.2021 Във Видин бе учредена общинска организация на ПП „Републиканци за България“ . 12| 4420 |25.01.2021 Републиканци за България-София-град стартира кампания по залесяване на 5000 дръвчета . 6| 5196 |20.01.2021 Откриха офис на Републиканци за България в Плевен . 44| 7016 |19.01.2021 Христо Казанджиев: ”Турски поток” през България е в нарушение на европейските правила

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads