Реклама / Ads
81| 9275 |14.11.2011 АКТУАЛНО

Симеон си направи виртуално царство

.
Сакскобургготски подмени националните символи в новата си държава Kingsimeon.com
 
След като никой в държавата вече не нарича Симеон Сакскобургготски „негово величество” и бившият премиер се превърна в пълен аутсайдер в политиката, патронът на НДСВ реши да си поиграе на царство в интернет. По аналогия на видеоигрите в социалната мрежа, където над 1 млн. българи си садят лук и пипер и гледат крави в хитовата безсмислица Farmville, Сакскобургготски си направи виртуално царство без поданици. Симеон превърна личния си сайт в място, където се представя парадоксално като негово величество и като цар на Република България. Още с влизането в www.kingsimeon.bg

Сакскобургготски е сложил корона, под която стои неговият подпис. За сметка на това във виртуалния свят на Царя на нито едно място не е сложен българският трибагреник  Вероятно разочарован, че нито една медия вече не отразява изявите на бившия премиер на коалиционното правителство НДСВ – ДПС, мадридският Дедо си е направил секция „Новини”, която се обновява ежедневно и следи всичките му изяви, в които казва по някоя мъдра мисъл. Сред последните събития в сайта е репортаж от избирателната секция в „Дружба” 2, където Сакскобургготски гласува за президент и за столичен кмет. Заглавието на статията е „Н. В. Цар Симеон II: Активното участие в изборите заздравява демокрацията”.

След кухата фраза, която звучи толкова безсмислено, колкото и всичките му несъдържателни речи от 2001 г. насам, следва сериозно описание на „великото събитие”, че Сакскобургготски е пуснал бюлетина. Според автора на дописката прозренията си на излизане от тъмната стаичка самопровъзгласилият се цар е казал пред многобройните журналисти, които са присъствали на сакралния акт. Информацията обаче се разминава с централните емисии на националните телевизии и отразяването на изборите от водещите ежедневници и сайтове, които не написаха нито ред къде и как е гласувало „Негово величество”. Той бил учуден, че в България, за разлика от много други държави, на изборите се обръщало прекалено голямо внимание и се превръщали в събитие. Тук все още се търсела сензацията, но както се е изразил Сакскобургготски: „ще се научим и ние”.

В секцията „Символи и ордени” на сайта пък по нищо не личи, че Сакскобургготски въобще живее или е живял някога в Република България. Синът на Борис III е сложил като символ на страната не националният ни химн „Мила, родино”, а „Химн на Н.В. Царя” по текст на полк. Георги Агура, както и „Шуми Марица”. Вместо традиционния герб на страната Царя си е сложил личния си вензел „Н.В. Цар Симеон Втори”. Сакскобургготски не е пропуснал и да публикува всички свои ордени и награди, които са му връчвани през годините. За да докаже, че Испания му е по-свидна от България от която си присвои имоти за милиони, по важност сред отличията си е сложил на първо място „Огърлие на Ордена на Златното руно“, връчено му на Пиренеите. След наградите си от Франция, Гърция и Белгия Сакскобургготски е сложил едва на последно място Орден „Стара планина”, който получи от президента Първанов по повод 70-годишния си юбилей през 2007 г.

„Негово величество” е пуснал и записи от всички свои публични изяви. В сайта си Сакскобургготски е дал пълния текст от историческата си реч през 2001 г., в която излъга българите че ще ги оправи за 800 дни. Във видео архива си пък е поместил всички хвалебствия, които е получавал през годините от своите царедворци. Към тях е добавил и малобройните си „пламенни” речи като премиер и лидер на НДСВ, които приспиваха народа от скука. Царя обаче е пропуснал най-важният видео файл от интервюто си с Кеворк Кеворкян през 1990 г. В него „Негово величество” се закле, че не би имал имотни претенции към държавата. Екотът от топорите в царските гори обаче все още кънти в ушите на ограбения народ, който безпомощно наблюдаваше от телевизионния екран как крадат и изнасят чамовата дървесина от родината му.

Бисерите на дедо
-Има един интересен навик, така да се… с най-добро желание, по всяка вероятност, но да ми слагат, ако мога да кажа, в устата нещо, което не съм казал. В този случай не съм казал нито едното, нито другото.

-Ще ви кажа, когато му дойде времето.

-Членството ни в НАТО ни донесе не само сигурност и стабилност, но и направи милиони българи по-богати. За една година цените на жилищата се увеличиха между два и пет пъти.

-Вервайте ми, моля ви!

-Вярно е, че моето образование би ми позволило да бъда по-скоро президент, отколкото министър-председател.

-Абсолютно пределно прието нормално.

-Моля ви се… нека сега… защо трябва да коментираме такива работи? Еее, нека това… Кажете им, че ми имате доверие и че върша…

Васил Василев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5698 |21.04.2011 Президентът на РъБъ направи крачка напред към миналото си . 7| 7923 |24.02.2011 Катун краси Симеоново . 2| 18832 |03.09.2008 Направиха списък на най-малко крадените коли . 3| 11132 |18.12.2007 Сем. Николови: «Американска мечта е каквото човек си направи сам от собствения си живот!»

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads