Реклама / Ads
12| 6287 |20.05.2015 АКТУАЛНО

Слави Бинев пред Фрог: Московски бяга от въпроса ми за търговията с шофьорски книжки

.
Слави Бинев
Първата ми проява в Европейския парламент, свързана с проблема за продажбата на шофьорски книжки, беше пред 2012 г. Това каза пред Фрог нюз депутатът от Патриотичния фронт Слави Бинев по повод грандиозната корупционна схема в ДАИ, за която ви информирахме.
 
Проблемът беше повдигнат от германските ми колеги. Те сигнализираха, че има българи, които нямат необходимата подготовка, за да са зад волана. Информираха ни още, че има хора, които по няколко пъти ги късат на изпити в страната, но в София на секундата взимат книжки. Това показва, че има изградена система и това беше доказано. Около 19 изпитващи бяха уволнени, по мои спомени, но 17 от тях вече са върнати на работа и продължават да провеждат изпити. Това означава, че корупционните схеми не само не се прикриват и не се замитат, а на практика се връщат. Най-лошото е, че това създава недоверие в нашите европейски колеги, които смятат, че шофьорите в България са опасни и за европейските граждани, призна депутатът.

По думите му е опасното е, че се продават не само книжки за любители-шофьори, но и за професионалисти. Тези водачи возят хора и би трябвало да носят отговорност за живота им. Най-големият проблем в момента е, че два пъти ми връщат въпроси, които искам да задам на министър Ивайло Московски по тази тема. Същите въпроси съм поставил и пред Европейския парламент още преди 3 години. В момента въпросите за продажбата на книжки продължават да са актуални. И аз настойчиво ги задавам, допълни той.

Според него нежеланието да се отговори, идва от министър Ивайло Московски. Не мога да си представя, че когато попиташ даден министър и той има отговор, няма да го даде. Дори да е допусната някаква грешка, той би трябвало да благодари, за това, че някой му е посочил. Ние като депутати, не си задаваме въпросите, за да мъчим министъра, а за да му помогнем, да го подсетим, че има конкретен проблем в неговата къща. Щом Московски не иска да отговори, това означава, че проблемът е много по-голям и той е в него, възмути се народният представител.


На въпрос, дали ще се откаже да пита за продажбата на шофьорски книжки, той обясни: Всички, които ме познават, са наясно, че моите въпроси не спират до момента, в който не получа ясен отговор. За съжаление Московски не е единственият министър, който не отговаря. Мисля, че премиерът Бойко Борисов трябва да бъде сезиран по този въпрос и да видим как той ще реагира. Не вярвам да играе на такива кокошкарско ниво. Убеден съм, че г-н Борисов моментално трябва да уволни министрите, които не могат да отговарят на поставените им въпроси. Няма лошо в това да кажеш, че има грешка. За съжаление има министри, които дискредитират въобще идеята да има парламентарен контрол в петък. Отиваш и питаш защо небето е синьо, а той ти отговаря защо месото е топло. Не е нормално това. Трябва да се помисли дали изобщо тези хора отговарят психологически и интелектуално за местата, на които са сложени. Под въпрос е дали могат да бъдат секретарки, камо ли министри, допълни Слави Бинев.

Запитан дали знае какво се случва със служителя от ДАИ, който подаде сигнал за корупция в системата, депутатът предположи: Със сигурност прави в момента лицеви опори. Системата е направена така, че този, който иска да промени нещата за добро, в живота започват да му се случват най-лошите неща, които може да си представи. Не зная в момента какво се случва с този служител, но вероятно съм близко до това, което предположих за него. Не може един човек, който сигнализира за корупция, да му се стовари целия дискомфорт. Сигурно ще гледат да му съсипят живота, за да покажат на другите какво ще им се случи, ако последват примера му и нарушат омертата. Той трябва да е пример за колегите си. Говоря от първо лице, защото на мен такива неща са ми се случвали многократно. Разбирам го прекрасно този човек. Има хора, които могат да ги съсипят с две движения, категоричен е народният избраник.

И продължи: Няма какво да ви лъжа. Проблемът с продажбата на шофьорски книжки седи „заключен” между двама-трима депутати. Вярно е, че всеки има своите приоритети. Но моето отношение по този проблем, може да се счита като отношение на цялата парламентарна група към него. Няма да се откажа. Първо-ще настоявам да получа отговор от Ивайло Московски. Защото отказът от отговор, също е отговор. Когато не даваш отговори, ти ясно признаваш вината си. Това е самопризнание за мен. „Но тъй като сме министри, ние ще правим каквото си искаме”, явно е отговора, който получавам. Поне аз така го тълкувам. Следващото действие, което ще предприема е да запозная с проблема парламента, министър-председателя. Разбира се отново, че отново ще сигнализирам и европейските институции, зарече се Слави Бинев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6544 |19.05.2015 Св. Рудолф: Върволица от хора подвиваше опашка пред кабинета на Цв. Василев . 14| 7116 |07.05.2015 Д-р Кехайов пред Фрог: Преизбирането на шефа на БЛС е уредено? . 83| 13293 |29.04.2015 Коритаров пред Фрог: Случи се непростим гаф, превърнаха България в пирамида на невежеството . 14| 6580 |16.04.2015 Н. Хаджигенов пред Фрог: Съдебната реформа е цирк за избирателите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads