Реклама / Ads
53| 11467 |28.05.2024 АКТУАЛНО

Страх пълзи в Кремъл: Данни за сблъсък на Русия с НАТО сочат капитулация на Москва. Райчевци са изнервени

.
"Непобедими" руски армейци...
Пропагандаторът за непобедимостта на Русия Андрей Райчев днес отново налива вода в мелницата на Москва и всява страх сред българите. Понеже  Путин бил непобедим, целият свят трябвало да клекне пред него и да му предостави пълна власт над окупираните украински земи. Тогава можело да се преговаря и за мир, какъвто продиктува Кремъл. В тази връзка, - избоботи Райчев, президентът Радев бил много прав, като повтарял непрекъснато, че не може да има победа над руската армия, която била непобедима, защото можела да унищожи целия свят с ядрените си оръжия.
 

Позицията на изнервения Райчев „случайно“ съвпада едно към едно с позицията на руските ястреби на Путин – като Медведев и Захарова, например, - които бълват закани тези дни по повод очакваното решение на САЩ украинците да получат право да атакуват руска инфраструктура и военни обекти в дълбочина с американско оръжие, са с подрязани крила. След последните доклади на руски военни експерти, поръчани от Путин, те приличат повече на мокри кокошки, отколкото на пернати хищници. Причината е в данните, които сочат, че НАТО категорично превъзхожда руската армия.

Русия е изправена пред три основни проблема, които я отдалечават фатално от понятието победа, съобщават дипломатически източници.

Преди всичко става дума за

 

остарели технологии.

 

Въпреки че Русия разполага с голям, впечатляващ арсенал от танкове и артилерия, повечето от тях са произведени преди години, когато съществуваше СССР, а в компонентите са участвали различни съветски републики. Днес ситуацията е коренно различна. Въпросната техника не отговаря на съвременните научни изисквания и нямат голям ефект за водене на модерна война.

Повечето от руските танкове и самолети са съветско производство. Целта тогава е била да са смазваща сила. По време на Студената война повече или по-малко Москва имаше доктрина за масово нападение. Надвийте враговете си, а загубите нямат значение. Това беше философията на Москва.

В наши дни тази доктрина не работи.

В този модерен ден и епоха числата не са всичко. Например войната в Персийския залив. Ирак имаше 5-тата по големина армия в света и само за 7 месеца тази армия беше унищожена, най-вече от силите на САЩ и НАТО. В сраженията коалицията загуби само 200 войници, а Ирак беше окончателно опустошен и беше отстранен от великите сили в Близкия изток.Така че, въпреки че в момента разполагаме със значителни сили от машини, точно като Ирак, въпреки че те са многобройни, те са фундаментално по-ниски от качеството на въоръжението и оборудването на НАТО.

 

Русия няма масово произвеждан самолет

 

какъвто е Eurofighter Typhoon или F-35, нито има танкове като Leopard или M1 Abrams. В момента нашата промишленост не може да създаде непрекъснат цикъл на производство на бронирани машини. Имаме качество, но нямаме масово производство.

В продължение на изключително дълго време взаимодействието ни с нашите съседи се основаваше на необходимостта от руска буферна зона.

Това остава вярно и днес. За да може Русия да води настъпателна война, тя има нужда от буфер. Руското население и индустриални центрове са разположени на запад от Уралските планини. Причината нации като САЩ да са толкова успешни в проектирането на сила е колко далеч са те. Когато САЩ водят война, никога не се притесняват от нападение срещу родината си. Въпреки че битките на собствена територия имат своите предимства и недостатъци. Не може да се отрече, че когато война се води в задния двор на някой друг, индустриалната сила на една нация има по-голям шанс да остане незасегната. На Русия не само й липсва буфер, но й липсва и способността да защитава ефективно вътрешния фронт.

В небето САЩ превъзхожда Русия 4 към 1. В съвременната война господството във въздуха е стратегически много важно. В момента нашата бойна авиация няма големи шансове срещу САЩ и НАТО. Дори да воюваме в домашно небе в защита на страната си, сигурно е, че ще понесем огромни жертви и щети. С установеното въздушно господство на САЩ и НАТО коалицията може да унищожи всеки важен център за руската военна промишленост. А без индустрия една нация няма надежда за оцеляване.Нашата пропаганда усилено говори колко мощна е руската противовъздушна отбрана и това трябва да е така. Но реалностите са по-различни. Въпреки че имаме впечатляващ брой SAM, те не са толкова точни, колкото някои ги представят.

 

В сблъсъци в Сирия, израелски F-35 (произведени от Щатите) са недосегаеми за нашия комплекс С-400,

 

който е най-добрият в арсенала ни.

Американската технология е просто по-добра.Но дори да успеем да отблъснем по някакъв начин САЩ и НАТО по въздух, остава една друга голяма сложност – атаките по вода. Руският флот е толкова слаб, че господството на НАТО в морето е гарантирано.

С господството в морето идва икономическият глад, който води до разпадане на индустрията, дори ако успеят да защитим небето си. Икономическа и стратегическа слабост: Въпреки че Русия е богата на природни ресурси, способността ни да водим мащабна война повече от 6 месеца е изключително ограничена.

За да се възползваме от своите ресурси и да изградим мощна военна машина, необходима за отпор на НАТО, ще имаме нужда от работна ръка и силна икономика. В Русия тези фактори в този момент липсват болезнено. НАТО разполага с население от около шестстотин милиона души. Русия, от друга страна, има около 140 милиона, което дава на НАТО още едно предимство 4 към 1. 

 

На икономическия фронт е още по-лошо

 

БВП на Русия е около 2,2 трилиона долара, докато икономиката на НАТО е 18,35 трилиона долара.

Дори Италия има по-голям БВП от Русия, въпреки че има половината от населението и има 1/60 от площта ни. В крайна сметка, трябва да сме наясно, че подобна война ще е ужасно скъпа и не можем да платим цената. Дори и ако получим подкрепа от други страни, като Китай например, което обаче не е съвсем сигурно, последиците за нас може да са катастрофални.Въпросните експертни анализи карат Путин да нервничи и да настоява да се хвърлят срещу Украйна всички сили, за да се постигне успех, който да принуди „колективния Запад“ да предложи преговори и мир.

Иначе Русия я чакат лоши, дори фатални дни и времена. Путин и кръгът около него знаят това.  

Показателно е също последното интервю на унгарския президент Виктор Орбан, в което той е категоричен, че войната в Украйна е показала слабостите на руската армия, която не може да постигне победа, затова е абсурдно да се мисли, че Росия ще посмее да нападне натовска държава.

 

Страховете на Путин

 

След пуча на Пригожин Путин е завладян от параноя, че срещу него постоянно се готвят заговори. Затова той се зае лично с усилване на Националната гвардия, която да е негов щит срещу опити за преврат. Най-довереният човек на Путин в момента е шефът на Росгвардия Виктор Золотов.

Путин инициира приемането на специален закон, според който руската гвардия вече разполага с тежки оръжия, включително танкове и гаубици, - заявява бившият офицер от КГБ и Службата за външно разузнаване Сергей Жирнов пред телевизия Канал 24.Пред българите стои екзистенциялният въпрос: Клакьорите на Москва в България само плашат българските граждани, слугувайки на Кремъл или и изпълняват указания да разединява българското общество и да спъват активното участие на страната ни в ЕС и НАТО? Това трябва да се изясни веднъж завинаги, за да спрат Андрейрайчевци да тръбят, че защитават българските интереси.

 

Да не забравяме обаче, че Путин свърши и полезни неща: обедини НАТО, мобилизира Европа и заздрави отношенията между САЩ с европейците и страните съмишленици като Япония, Южна Корея, Австралия и др.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3719 |28.05.2024 Ето как може да гласуваме ако нямаме валиден документ за самоличност . 17| 11902 |26.05.2024 Журналистът Христо Грозев: Русия страда от вътрешно разделение и раздор, прикрити от илюзорно единство . 3| 29359 |22.05.2024 Брокер: Невъзможно е днес да купите ново жилище директно от строител . 5| 8439 |21.05.2024 Асфалтираха мястото на катастрофата с колата на НСО - шефът на пътното във Варна изхвърча

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads