Реклама / Ads
4| 5967 |16.07.2009 АКТУАЛНО

Вегатарианството ще спаси света

.
Зеленчук Източник: Вяра Йовева
Някои учени казват, че вегетарианството е 100% здраве и 100% живот. Те отдавна са доказали и това, че начина на хранене има отношение към това какви сме като хора: добри или лоши, алчни или скрамни, спокойни или агресивни, високомерни или благородни, великодушни или себични.
 

Наблюденията показват, че ако хората искат да бъдат по-добри не само с думи, но и дела, трябва да предпочетем вегетарианството. Те посочват и пет причини, които ни правят такива:

Първо – вегетарианството гарантира отлично здраве. Този начин на хранене определено се отразява добре на хора със сериозни здравословни проблеми, които могат да бъдат частично отстранени с един разумен режим на хранене, включващ например само млечни продукти.

Второ – вегетарианството е напълно в хармония с една от божиите заповеди – Не убивай! Не случайно много духовни учения наблягат на огромната важност за съдбата на всеки човек да не отнема живот. Защото всеки живот е безценен, а ние сме негови създатели, за да си позволим да го отнемаме някому. Всяко убийство, каквото и да е то, ще тежи на съвестта на човека, извършил подобно деяние.

Трето – вегетарианството е прощъпулникът на щастието и любовта. Съзнателният избор да си вегетарианец те прави съпричастен към идеята на състраданието към всяко живо същество на земята и уважението към живота във всичките му форми.

Четвърто – вегетарианството е ключът към човешкото дълголетие, виталност и младост. Ако човек се лиши от животинските продукти, цигарите, алкохола и наркотиците, той е в състояние да поддържа жизнено своето тяло и витално своето съзнание и дух. Нещо повече – това ще го предпази и от излишното наднормено тегло, което все повече е една от най-сериозните причини за редица заболявания у нас и по света.

Петто – вегетарианството е голямата надежда да спасим нашата планета. Намалявайки експлоатацията на нейните богатства, спестяването на огромно количество вода и електроенергия, запазването на дърветата и гората – белите дробове на Земята, ще намали парниковите газове, които са причина за глобалното затопляне, както и рисковете от други природни катаклизми, с непредсказуеми последици на нашата цивилизация. Ще кажем стоп на безогледната експлоатация на природата, на нейното замърсяване и унищожаване, в резултат на алчност и егоцентрични амбиции, обхванали огромна част от човечеството, за да не се отзовем отново в каменната ера.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6924 |11.05.2009 Най-щастливите нации в света . 2| 6065 |22.03.2009 По света и у нас честват водата днес . 0| 11922 |30.10.2008 Шоуто “Live From Buena Vista–The Havana Lounge” 3-та година по света . 4| 5296 |03.09.2008 Владимир Путин е най- влиятелната личност на света

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads