Реклама / Ads
11| 8999 |11.04.2023 АКТУАЛНО

„Застрашеният“ главен прокурор в ролята на „Изгубена Станка“. Да плачем ли?

.
Главният прокурор Иван Гешев продължава да ни занимава със сюжет, в който той е жертва на чутовен заговор. Историята с Гешев - ах, недей - обаче не може да конкурира дори повестта „Изгубена Станка“, първото литературно българско произведение със селска тематика, в което се разиграва кахърна случка в една нещастна фамилия.
 

Опитът да бъде пласиран пред обществото епичен екшън с известни герои от ъндърграунда, политиката и бизнеса, са ужасно нелепи и будят смях. Самият той наподобява персонаж на Хашек, а не борец срещу корупцията и мафията, превърнал се в тяхна мишена, както много му се иска.

 

Целта е елементарна: Да се просълзим от драматичните събития, завихрили се около обвинител №1, когото зли сили искат да отстранят по всевъзможни начини.

 

Мижавото въображение на Гешев и компания не изненадват никого, защото (без)мозъчвият тръст на този кръг толкова може.

 

Глупостта е два вида: мълчалива и многословна, - казва Балзак. Опитът с „големия заговор“ срещу Иван Гешев очевидно попада във втората категория…

 

Но и най-смелите предположения докъде могат да стигнат опитите за свързване на абсурдни и взаимоизключващи се твърдения, базиращи се на „неоспорими доказателства“, губят битката с действителността. А тя в случая е следната: Гешев дава интервю за любимия му сайт Пик. Най-сетне бе забъркана и Москва, която стояла зад зловещия план срещу храбрия български главен прокурор. Москва, в която той е получавал ценни съвети. Това директно препраща към Карл Густав Юнг, който отдавна предупреждава: „Най-ужасяващото нещо е да си повярваш напълно“.

 

И като стана дума за сълзи и мелодрами, не е лошо главният прокурор, вместо да навързва скалъпени истории, да осъзнае простата истина, че съвсем друг му създава проблемите. Шефе, и аз се праим на луд, но ти... Там е ключът от бараката.

 

Маргарита Иванова

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 11359 |12.04.2022 Седем неверни твърдения, с които Гешев се опитва да остане главен прокурор . 0| 15122 |06.04.2022 Само във Фрог: Гешев уреди прокурорката по делото КТБ да работи в отдела на Цацаров . 0| 9785 |08.03.2022 Гешев да каже, български прокурори още ли се обучават в Москва . 7| 7444 |12.02.2022 Проф. Даниел Вълчев: Няма как да заобиколим прокуратурата, тя не е само гл. прокурор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads