Реклама / Ads
17| 5501 |09.03.2021 АКТУАЛНО

Здравният министър разреши на директорите на РЗИ да затварят ресторанти, молове, училища, фитнеси

.
Костадин Ангелов
С новите тендеции за затягане на мерките, за които здравният министър говори, всички директори на РЗИ имат пълна свобода да приложат всички мерки, които считат за необходими, без да се колебаят. ”Можете да затваряте - ресторанти, молове, училища, фитнеси, спорт - всичко, което е необходимо. Аз съм зад вас”, каза министърът.
 

Ситуацията в страната е сериозна. Имаме няколко места, където се усеща сериозен натиск върху лечебните заведения. Тя обаче е под контрол и продължаваме да обсъждаме с директорите на РЗИ-тата допълнителните мерки, ще се справим. Това обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов, предаде Нова тв.


Той обясни, че ще се насочи по-голямо количество ваксини към местата с по-голяма заболеваемост.


Министърът призова българите да бъдат разумни и да не си мислят, че пандемията е отминала.


Относно преминаването към обучение в електронна среда проф. Ангелов поясни, че в страната ситуацията е различна. „Там, където това се налага, то ще бъде приложено, включително за малките класове и за детките градини”, добави той.


Според него ситуацията е много динамична и всеки ден е уникален. „Решенията, които вземаме, са решения в движение”, обясни проф. Ангелов.


За недостига на ваксини проф. Ангелов каза, че такъв има в целия свят. „За огромно наше съжаление фирмите производители не изпълняват договореностите, които са разписали и определения график”, уточни той.


През март се очаква да пристигнат 500 000 дози ваксини. „Ако това се случи до края на месец март, и ако успеем да ги приложим, ще имаме около 700 000 ваксинирани”, поясни здравният министър.


Той беше категоричен, че няма мерки, които не биха въвели.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 8663 |18.01.2021 Експерт за Фрог: Ваксинацията върви добре - 100% от здравния министър и 1% за народа . 18| 9937 |28.10.2020 Николай Марков: Здравният геноцид ни лапва 6 млрд. от джобовете . 16| 24078 |21.04.2020 Само във Фрог: Син на бивш министър и плеймейтка са движили в компанията на Кристиан Николов . 8| 18793 |16.01.2020 Разрешиха на Пеевски да строи в ”Младост” /документ/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads