Реклама / Ads
30| 8625 |18.01.2021 АКТУАЛНО

Експерт за Фрог: Ваксинацията върви добре - 100% от здравния министър и 1% за народа

.
Източник: БГНЕС
Нещата с Коронавируса всъщност никак не са зле: 100% от Министъра на здравеопазването и 1% от населението, за почти един месец от началото на операцията по ваксинирането са ваксинирани, заяви експерт специално за Фрог нюз.
 

Иначе днес получихме поредната пратка ваксини.

 

Днешната доставка на ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“ е съкратена на половина, но предполагам, че февруари – март ще се компенсира това, заяви пред медиите главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.


Здравните власти очакват около 4 000 дози от ваксината на "Модерна" следващата седмица, а в средата на февруари нова доставка и от "Пфайзер".


"Още от тази седмица в Пловдив и Бургас може да се започне с втората фаза на ваксинирането. Това нещо ще стане на малко по-късен етап в София. Там, където има Медицински университети и струпване на болници, броят на медиците е много по-голям", уточни той.


Доц. Кунчев сподели, че България не споделя идеята на Великобритания да прави само първа имунизация. "Трябва да сме сигурни, че сме осигурили втората доза на хората", каза той.


При тези темпове и при наличието на нови ваксини се очаква след март - април мисля, че може да стартира имунизирането срещу COVID-19 на всички желаещи.


Доц. Ангел Кунчев коментира пред медиите и предстоящите парламентарни избори, които според указа на държавния глава Румен Радев, ще се състоят на 4 април 2021 година. По думите му, най – важно е да се спазват мерките, които и към момента са валидни – носене на маски, спазване на дистанция и дезинфекция.


Той отново заяви, че ваксинацията е доброволна и няма как да се задължат хората от секционните избирателни комисии да се ваксинират.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4016 |14.01.2021 Републиканци за България: Липсата на експертни решения във водния сектор доведе до поредното бедствено положение . 27| 15048 |10.01.2021 Левон Хампарцумян: Как да вярваш на ваксинацията на администрация, която смята хотел за подпорна стена . 40| 38147 |08.01.2021 Първо във Фрог: Адвокат поиска от КПКОНПИ да разследва Борисов за корупция и конфликт на интереси . 38| 62603 |30.11.2020 Пиар-експерт за интервюто на Борисов: Може да се ”хване” Десито Атанасова, може и ПКП-то, но не и завършил трети клас нормален човек

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads