Реклама / Ads
0| 4168 |23.10.2015 НОВИНИ

ГЕРБ се обзаведе с резервни играчи в ОИК- Асеновград, алармират от БСП структурата в града

.
В последния ден на предизборната кампания Асеновград и политическите сили, участващи в надпреварата на местния вот, се оказаха притиснати от неприятна изненада. Случайно научиха, че към ОИК- Асеновград са назначени като технически лица четирима души без регламент кой ги е предложил и как е направен подборът.
 

Три от имената, описани в нарочно решение за това назначение на Общинската избирателна комисия -Асеновград, са публично известни лица като активисти и открити поддръжници на ПП ГЕРБ.

      БСП- Асеновград и председателят й Енко Найденов, научиха едва на 23.10.2015 година за тези назначения. Изненадани се оказаха и други общински лидери, чиито партии имат представителство в ОИК-Асеновград. Формално и чисто процедурно за това групово партийно назначение на активисти от ПП ГЕРБ пряка отговорност носи председателят на комисията  Дарина Тодорова.  Нейните устни обяснения сочат, че три от общо четирите имена за технически сътрудници са предоставени от председателя на ГЕРБ-Асеновград Силвия Хубенова. Същата пък е кандидат за кмет на общината. Всички предложени от нея лица са назначени.

      Категорично възразяваме срещу такива кадрови „изненади”, пък били те и на ниво платени сътрудници, дори това да е  процедурно и законово възможно. Каквито и да са техните правомощия по време на изборите, е повече от редно, за тях да има политическа квотна представителност или писмено съгласие, щом е допуснато трима да са предложени от ПП ГЕРБ.  В случая оправданията на председателката са „ членовете на ОИК от различните партии бяха уведомени и нямаха против”.

    Изразяваме категоричния си протест срещу подобни  „изненади” от страна на ПП ГЕРБ, чиято представителка е  председателката на ОИК-Асеновград. След подобен ход у всички други участници в изборната надпревара в Асеновград остава внушението, че ПП ГЕРБ си е наредила в последния момент резервни играчи за състава си на ОИК-Асеновград. Факт е, че към нашия протест се присъединяват и други политически партии, участници в изборния процес. Подобни действия поставят под съмнение процедурите на ОИКс възможности за манипулации, което не е в интерес на изборния процес и определяне на резултатите от общинската избирателна комисия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4055 |23.10.2015 Цветанов: ГЕРБ не прави кампания 30 дни, а работи 4 години и показва видимите резултати . 0| 4010 |23.10.2015 Огнян Ценков, кандидат за кмет на община Видин: ГЕРБ може да представи себе си с една дума и тя е екип . 0| 3543 |23.10.2015 Цветанов: Не се съмнявам в победата на ГЕРБ в Пловдив още на първи тур . 0| 3463 |23.10.2015 Посланикът на Република Корея се срещна с кандидата на ГЕРБ за кмет на Силистра д-р Юлиян Найденов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads