Реклама / Ads
0| 6000 |02.04.2014 МИСТЕРИИ

Божи гроб не спаси жертва на „Тракия”

.
Върнахме се от Божи гроб една седмица преди катастрофата. Жена ми беше много набожна, остави листче на стената с пожелание цялото семейство да сме живи и здрави. Не мога да повярвам. Изпратих я сутринта на работа, пихме заедно кафе, е сега си отива в затворен ковчег, каза Никола Кръстев, съпруг на проф. Лилия Кръстева, която загина при верижната катастрофа на автомагистрала "Тракия" в понеделник.
 

 

Над 300 роднини, близки, приятели и колеги се събраха на опелото на 67-годишната жена в църквата в асеновградския квартал Долни воден, пише "Труд". При постъпването си на работа проф. Кръстева е била посрещната при представянето си в края на ноември миналата година с ковчег на входа на института. Колеги на загиналата били силно притеснени, че едва ли не са предизвикали трагичната й гибел. Това разкриха учени и работници в института в Града на розите.

 

Зловещият символ бил изкаран от протестиращите, за да се подчертае предизвестената смърт и бил постоянен атрибут в бунта им срещу смяната на бившата шефка повече месец, припомнят очевидци.

 

Както е известно, пет-шест от най-опитните учени и лаборанти са напуснали в знак на протест срещу новата шефка и отказали да се върнат. Изплува и друго мрачно съвпадение. Преди 7 години със същия служебен „Мерцедес” е загинала при катастрофа в Румъния лаборантка от института. Най-странното било, че фамилията на убитата била също Кръстева. Освен това някои от най-близките колеги на проф. Кръстева твърдят, че тя на няколко пъти се оплаквала, че шофьорът карал бързо старата кола. Тя пътувала за работа в института и се връщала обратно всеки ден в Пловдив, където живеела постоянно. Според неофициална информация при прибирането и в петък следобяд е имало лек пътен инцидент със същия този „Мерцедес”. Той бил в Института по розата повече от 10 години и никой не са наема да каже на колко години и колко километри са натрупани от него.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7436 |27.03.2014 Търсят наши моряци, спасили матроси от К-8 . 0| 6466 |06.01.2014 Идентифицираха гробницата на Собекхотеп Първи . 0| 6688 |01.11.2013 Откриха 376 гроба от различни епохи край Русе . 37| 13061 |08.03.2012 За месец двама познати на Мирослава от Перник легнаха в гроба

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads