Реклама / Ads
20| 17881 |08.05.2011 МИСТЕРИИ

Ст. Христов: Луканов беше убит с един изстрел

.
Станислав Христов
Убийството на А. Луканов беше обикновено действие – никакви следи на местопроизшествието, изстрел в гърба. Лично съм правил аутопсията на Ил. Павлов – имаше един изстрел право в сърцето. При тези, които са простреляни многократно, обикновено изстрелите са отблизо, което предполага, че жертвите са познавали своите екзекутори.
 

Съдебната медицина помогна ли на Темида да разкрие знаковите убийства в страната. На този въпрос се опита да отговори доц. Станислав Христов в предаването Насреща Люба Кулезич по ТВ7.

Убийството на А. Луканов беше обикновено действие – никакви следи на местопроизшествието, изстрел в гърба. Проф. Раданов тогава беше ръководител на звеното ни, а когато изнесохме трупа в предсекционна зала един репортер направи снимката. Това беше полицейски казус, а не медицински, сподели Христов. Всеки от нас умира от някакво заболяване. Луканов беше със затлъстяване, което води до високо кръвно и коронарни проблеми, но това се отнася и до други лица.

Помня почти всички аутопсии, които съм правил. Работата ни е екипна, работим по няколко души по една аутопсия, обсъждаме резултатите си, правим изследвания, поясни процедурата Христов. Лично съм правил аутопсията на Ил. Павлов – имаше един изстрел право в сърцето. Пораженията бяха големи, според мене това беше професионален изстрел, даже сме го обсъждали с полицията.

При т.нар. знакови убийства има и подстрадали лица, които са били около мишената, а има и убити с един изстрел – точно премерен миг, дълго следене предполага това. Има и убити жени - Йорданка Запрянова, Ш. Манова. При тези, които са простреляни многократно, обикновено изстрелите са отблизо, което предполага, че жертвите са познавали своите екзекутори, сподели Христов и добави, че мотивите на извършителите се определят от съда.

Доц. Христов поясни, че при Иво Карамански имало интересен момент – имал изключително плътен череп, който надвишавал два пъти нормата на черепните кости, но това било анатомична особеност. Куршумът е навлязъл в черепната кухина, рикуширал е в тилната част и се е върнал напред.

Прокурорът Н. Колев беше с множество наранявания, имало е въртене на тялото. Възможно е и той да е познавал убиеца си, най-вероятно той е стрелял през джоба на дрехата си, поясни Христов.

Имаше натиск върху проф. Раданов, но мен не могат да ме натискат. Затова ме обвиниха в продажба на тъкани, това също беше опит за натиск, сподели патологът, но добави, че проф. Раданов лично пред него не е споделял, че е притискан за заключенията си.

Ние се мразим навсякъде, станали сме агресивни, а за домашното насилие е излишно да говорим. То е много сериозно, води до психически проблеми, обобщи съдебният патолог.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 17069 |04.05.2011 Гадателката Михаела Маринова: Развалих магия на Иван Костов . 13| 14740 |26.04.2011 30 = смърт! . 177| 11168 |23.04.2011 Битката за християнството е връщането към Бог . 227| 39668 |17.04.2011 Това е новата Ванга!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads