Реклама / Ads
34| 8876 |14.04.2020 МИСТЕРИИ

Иван Гешев изумително: Възприемам себе си като инструмент в ръцете на Господ

.
Иван Гешев Източник: БГНЕС
”Често съм се питал за неща, които са се случили с мен, за това кое добро и кое е лошо. И съм разговарял дълго по тези въпроси със свещеник. Неговата теза е, че Господ ти дава определени знаци, които трябва да разчетеш по правилния начин, за да адаптираш поведението си, в някаква степен той те подготвя за нещо, за някакво трудно решение, за да може да направиш правилната преценка, когато дойде моментът.
 

Така че, аз възприемам себе си, за добро или за лошо, като инструмент в ръцете на Господ", казва главният прокурор Иван Гешев пред epicenter.bg

 

Според Гешев не той въздава правосъдие:

"Не! Единственият, който въздава правосъдие, е Господ. Аз не въздавам правосъдие. Аз съм инструмент, с който Той прави нещата, които смята за правилни. И аз не влагам в това никаква емоция. Като извършвам някакви действия, аз смятам, че са правилни и спазвам закона.", продължава той..

 

"Създавам впечатление на агресивен, но не съм агресивен. Просто, когато има атака, която смятам за неправилна, за несправедлива към мен, към колегите ми, спрямо хора, които уважавам, се чувствам длъжен да отговоря. Това че, изразявам мнение, не означава, че съм агресивен. Аз никога  не атакувам някого само, защото не ми харесва.  И никога не го правя пръв! Аз отговарям на агресията.

 

Жизнената ми философия е, че лош човек означава, не да правиш лоши неща, а да ти доставя удоволствие да ги правиш. Аз не правя лоши неща, правя това, което смятам за правилно.

 

Когато повдигам обвинение като прокурор, може да е лошо за даден човек, но в крайна сметка е добро за повечето хора или за държавата. И аз не го правя с някакво лошо чувство към този човек, а защото трябва да бъде направено и защото законът го изисква. Това е моята работа.", заявява още главният прокурор.

 

"Не беше грешка, че не затворихме храмовете. Да затвориш храм, е все едно да затвориш болница. Историята е показала, че сме губели войни, губели сме български животи, минали сме през болести, глад, но българската нация е оцеляла", припомня Гешев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 8741 |03.04.2020 Гешев откри коронавирус в съдебната система . 13| 7952 |18.02.2020 Андрей Райчев с нова плоча за Гешев: Еманципиран, млад, независим . 1| 8050 |01.02.2020 Гешев с действията си прилича на Борисов и Цветанов, посочи политологът П. Симеонов . 7| 6451 |18.11.2019 Гeшeв по Гешевски: Няма да се извиня на Дишeвa, чe нямa чyвcтвo зa xyмop!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads