Реклама / Ads
10| 10361 |26.05.2021 НАРОДЕН ГЛАС

Адв. Минчо Спасов: Гешев трябва да заведе дело срещу шефа на ДАНС за изнасяне на класифицирана информация

.
Адв. Минчо Спасов
Скандалът с подслушвания може да се разреши като излезе истината чрез смяна на хората. Това е правна нула. Показва некомпетентност на Димитър Георгиев - след като не е връчен акта за достъпа на класифицирана информация на Рашков. Той го придобива като министър - достъп до всички нива за класифицирана информация. Казаното от г-н Димитър Георгиев е правно нищо, каза адв. Минчо Спасов, бивш председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.
 

По силата на чл. 30 вицепремиерът Бойко Рашков придобива екслегия в момента, в който е встъпил в длъжност. Това, което каза Димитър Георгиев е правно нищо. Данните, които Георгиев изнесе са от делото за проучване на Бойко Рашков. Това дело няма откъде да е, освен от делото от ДАНС. Бившият директор на ДАНС злоупотребява с достъпа до информация. Сега да видим дали главният прокурор Иван Гешев ще се самосезира за това, че Георгиев изнася класифицирана информация

, допълни той в "Честно казано с Люба Кулезич" по Евроком.

 

Тези хора ходят в институциите по чехли, приемат ги като бащиния. Така е и в прокуратурата, посочи Спасов.


Цялата злоупотреба със СРС е не само при ГЕРБ, но при тях бе изведено на ново ниво - подслушване на политици не само от една партия. Такъв важен въпрос не може да се реши без знанието на премиера, без негово разрешение. Затова в следващия парламент ще се предложи комисия, която да направи разследване на този проблем. Поне ангажиментът на "Демократична България" ще е такъв, да се стигне до дъното. Не може да навлезеш с бутонките в частната сфера на гражданите, без да знаеш, че няма да служи за политическа употреба, заяви специалистът по конституционно право доц. Атанас Славов..

Без реформа на целия сектор "Сигурност" няма как да върнем тези служби на българските граждани. Да не се използват политическата каста. Последните десет години забравихме, че тези служби служат на гражданите, а не на политиците.

 

Нашата прокуратура се е превърнала в левкемия - белите кръвни телца изяждат червените кръвни телца, вместо вредителите, каза още адв. Спасов.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 8968 |11.05.2021 Адв. Екимджиев: Мата Хари да му се яви, Гешев може да откаже да разследва . 46| 19069 |10.04.2021 Николай Хаджигенов: Прави се правителство. Пипаме Избирателния кодекс. Прекратяваме мандата на Гешев . 20| 17468 |17.03.2021 Кьовеши е върнала още двама от пратениците на Гешев . 6| 7256 |13.03.2021 Илия Златанов: Гешев ме обвини, но как си представяте да нося 35 килограма злато

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads