Реклама / Ads
2| 7731 |01.08.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Айде, Борисов ликвидира и безработицата в България

.
Умението на премиера Борисов да съобщава новини, които нямат никаква реална опора, но пък издигат в неговите очи авторитета му на ”пръв партиен и държавен” ръководител очевидно достига все по-големи висоти.
 
С лекота той нарежда страната ни на челните места в ЕС, а и в света по инвестиции, бизнес-климат, добри условия за живот и жизнен стандарт, при това без да се съобразява с реалните факти. Очевидно, залага на фразата "и аз съм прост, и вие сте прости, ще се разберем".

Последното "постижение" на България, съобщено в типичния за Борисов стил и с апломб, достоен за президент на голяма велика сила е свързано с безработицата- била ликвидирана в България. Не работели само тези, които не искали, тоест мързеливите. От това твърдение до привеждането на тези "мързеливци" в лагери има само една крачка и единствено принадлежността на страната ни към ЕС вероятно пречи на премиера да върне тази "соцпридобивка".

Разбира се, незначителна подробност са официалните данни на Националната статистика, според които у нас без работа са над 224 000 души. И това са само обхванатите от бюрата по труда. Колко са трайно безработните, никой не ни казва. А като добавим и напусналите страната гурбетчии, някъде около 2.5 милиона души, които явно не са мързеливи, но тук работа за тях няма, картинката е доста по-различна от представената от Борисов.

Ние сме му свикнали на премиера да "решава" проблемите ни с едно изказване или реплика. Обаче европейците вероятно не могат да се начудят на странните му, меко казано, изявления, с които опровергава статистици, синдикати, браншовици и експерти. Но така е-всеки народ си заслужава правителството и премиера.

Георги Александров
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 14236 |26.07.2017 Соня Колтуклиева за Борисов, Венелина Гочева от ”24 часа” и обръщането . 3| 10406 |10.07.2017 Проф. Минеков: Борисов се оглежда във вълшебното огледалце на медиите . 2| 10143 |07.07.2017 Богомил Бонев с ироничен коментар за деня на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads