Реклама / Ads
31| 23472 |29.08.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Българка в Испания за Фрог: С този сертификат Пламен Георгиев става само за шофьор на испански туристи /допълнена/

.
Пламен Георгиев
Нивото на възмущение е минало всякакви граници. Този документ може да му послужи някъде в България, ако кандидатства за шофьор на автобус, който ще разхожда испанки туристи. Само за нещо такова може да му послужи, но ако покаже тази диплома в Испания ще навреди на себе си. Това е нещо трагично.
 

 С тези думи българка, която живее в Испания, за да изрази и своето възмущение от публикувания сертификат за владеене на испански език на бившия шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев, който предстои да замине като консул във Валенсия. Фрог публикува коментар на преподавателя по испанска филология в СУ Боряна Кючукова.  Вижте какво каза пред Фрог, човек, който е в Испания от 15 години:

 

Показаха дипломата по телевизията на господина, който ще идва като консул в Испания. Моля ви, някой трябва да провери тази диплома, защото тази академия от която е дипломата е тотално неграмотна. Има фрапиращи правописни грешки в текста. Аз съм обикновена българка, няма значение дори как се казвам, децата ми учат в университети тук, аз не съм завършила академично филология, ако искате приемете, че говоря уличен испански, тук съм от 15 години. В дипломата пише, че има изкарани 140 учебни дни – не часа. Подредбата на думите в изреченията е абсурдна. По-добре да не показва този документ в Испания. Срамно е. Безумно е.

 

Имахте вчера публикация на филолог – потвърждават го и хора без филология. Тук има университети, в които учат много българи. Синът ми завършва математика тук, има връстници, които завършват международни отношения, това са млади способни и изключително грамотни деца. Защо не се дава шанс на млади българи, които са грамотни. Чета анализите на българин завършил в Гренада специалност „Политически науки“, това е един от най-сериозните университети. Защо такива хора не стават консули, защо не им дават възможност. Не става въпрос само за владеене на езици, а за грамотност от всякъде. Срамно е. Срамно.

 

Аз съм бясна. Работим, безумно много работим, плащаме данъци, плащаме на университетите тук и като погледнем какви хора назначават. Това е много грозно. Няма ли начин да бъде скрит този документ. Не бива да се показва тук този сертификат на Пламен Георгиев.

 

Потресаващо е, че през 2016 г. господина знае, че през 2019 г. ще го изпратят консул и започва да изкарва ниво за испански. Смешно е. Такъв сертификат за 140 дни никъде го няма.

 

Ако аз съм само една българка в Испания, която може да обявят дори, че  е „от не много грамотните“, как биха нарекли този господин. Има една песен на Тодор Колев „Песен за простака“ – простака се обгражда с простаци, те му пляскат и дават му път…

Само с това мога да опиша господина.

 

 

В допълнение към тези томентари, учителка от средно училище, поправи грешките в сертификата по молба на репортер на телевизия "Евроком". По думите ѝ единственото вярно от него е взетото от Google. Вижте как изглежда документът след учителската редакция:


.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 20564 |27.08.2019 Кевин Буут за Фрог: Пеевски е истински изобретател на фалшиви новини . 21| 9638 |15.08.2019 Българи в Испания с петиция срещу назначението на Пламен Георгиев за консул . 17| 13966 |01.08.2019 Адв. Хаджигенов за Фрог: Прокуратурата работи срещу нас, срещу правосъдието и срещу закона . 9| 10436 |26.07.2019 Октай пред Фрог: Трябва незабавно да се свика анкетна комисия за студения резерв на Доган

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads