Реклама / Ads
22| 17695 |10.07.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Босия: Кошлуков е троен агент, с писмо кани свой колега- сержант да се любят

.
Николай Колев-Босия
Новоизбраният шеф на БНТ Емил Кошлуков е бил троен агент. Разполагам с писмо, от което става ясно че кани един свой колега-младши сержант да се любят. Това каза дисидентът Николай Колев-Босия в „Честно казано с Люба Кулезич“.

С Кошлуков се засякох в старозагорския затвор. Преди това имах среща с Тодор Живков. Зададох му контролен въпрос. Питах го къде и кога е създаден СДС? На първата наша среща през 1990-91 г. Той ми каза, че 83-та година е дошло писмо, подписано от Андропов, в което се искало да се  възстановят старите буржоазни партии, но под ръководството на ДС и Политбюро. Взело се  решение и се назначили отговорници за всяка една партия. Андропов пише до ЦК на КПСС, че трябва да се възстановят партиите и да се махне едноличния режим.

 

Емил Кошлуков оглави студентските организации. Знаех за неговото минало. Той е вербуван още на 17 години в пловдивската английска гимназия от 6-то управление на ДС. На делото военният прокурор е Николай Колев, когото убиха. Имам достъп до архива му. След това като войник е превербуван от  шефа на ВКР на трета армия. Задачата е била да види готовността на войниците за бягство.  Но между отделните управления имаше конкуренция. Затова Кошлуков попада в затвора на най-лека длъжност-библиотекар. Това беше болярска длъжност.

 

Сега е по-добре да се разбере за миналото на Кошлуков. Сега всички, които го избраха, ще носят отговорност. Имам документ за вербуването му.  Когато го пускат в затвора, по кой закон го пускат, за да кандидатства английска филология? Опростиха му една година военна служба. Как става това?! Трябва на членовете на   СЕМ, които гласуваха да стане шеф на БНТ,  да им се иска оставката. А Кошлуков сам да си я подаде. И да се махне от всичко, защото до каквото се докосне, мухлясва.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 19563 |08.07.2019 Илиян Василев: Биография на Кошлуков в сайта на БНТ е повод да го разследват . 25| 16293 |05.07.2019 Вижте първи коментари за избора на Кошлуков за шеф на БНТ . 32| 14260 |05.07.2019 Колтуклиева: Избраха Емил Кошлуков за шеф на БНТ. Изпълниха волята на Делян Пеевски . 40| 12396 |04.07.2019 Илиян Василев: В БНТ е разковничето на модела Пеевски, реализиран през Кошлуков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads