Реклама / Ads
16| 11303 |02.02.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Депутати от ДБ искат СЕМ да провери поведението на Петър Волгин и съдържанието на ”Политически НЕкоректно”

.
В последния работен ден на 48-я парламент народните представители от Демократична България: Димитър Найденов, Елисавета Белобрадова, Иван Белчев, Йордан Иванов и Кремена Кунев изпратиха сигнал до СЕМ с настояване да се направи проверка на поведението на радиоводещия Петър Волгин както и на съдържанието на предаването ”Политически НЕкоректно” по БНР.
 

Искането на депутатите е свързано с изказването на журналиста Петър Волгин от вчера, когато страната ни отдаде почит на жертвите на комунистическия режим. Волгин се изказа в защита на Народния съд. Това е особена дързост, която граничи с явен цинизъм от страна на Волгин. Като причина за това той посочи, че е бил провокиран от тезата на Левон Хампарцумян, който по-рано в телевизионен ефир защити въвеждането на еврото в България. 

 


.

 

Очевидно възможността за "друга гледна точка", за която така пламенно се бори Петър Волгин не съществува, когато става въпрос за други хора. Иначе за Волгин важи с пълна сила понятия като: "свобода на словото", "право на избор" и "опозиция".

 

Вярно е, че Левон Хампарцумян е от богатите слоеве на нашето общество. Това изобщо не дава право да бъде мразен или нападан, защото е успял чрез собствения си труд да постигне обезпечен стандарт на живот.

 

В своята публикации във Фейсбук Петър Волгин изразява не само подкрепа и възхищение от комунистическия режим в България, но и явно съжалява, че т.нар. "Народен съд" не може да се разправи с определени хора. Може би Волгин  си мисли, че е на правилната позиция, но забравя една много съществена подробност от историята. Това е фигурата на Трайчо Костов. Костов е член на политбюро и секретар на ЦК на БКП. Той е извършил множество престъпления, които са свързани с т.нар. "Народен съд".

 

Костов е активен участник в репресиите през 1944 – 1949г. срещу множеството членове на интелигенцията и елита. Той е един от създателите на Народния съд. Самият Трайчо Костов става жертва на режима при една от чистките в БКП. След показния политически процес през 1949г. той е осъден на смърт. Обесен е на 16-ти срещу 17-ти декември същата година. Посмъртно е реабилитиран. Вероятно Волгин не е чувал за личността и съдбата на Трайчо Костов. Иначе щеше да е по-предпазлив, защото животът е много превратен, а историята може да се повтаря.

 

Комунистическият режим и решенията на Народния съд са обявени за престъпни със закон още през 2000г. В края на миналата година Европейският парламент обяви Русия за държава, която спонсорира тероризма. Използването на национален ефир за подобен тип изказвания, които насаждат омраза се недопустими, защото това е нарушение на Етичния кодекс на българските медии.

 

Живеем в страна на неограничените възможности. Въпросът е да спрем да се мразим. Жалко е, че хора като Петър Волгин много сполучливо прокарват този вид разделения в обществото, от които само те трупат капитал.

 

ФрогНюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 11045 |23.12.2022 Иво Сиромахов към депутатите: Не намалявайте минималната ни заплата, намалете максималното си крадене! . 1| 6115 |15.11.2022 Даниел Смилов: Ако ГЕРБ не искат правителство, ще ”тупат топката” . 4| 12432 |07.11.2022 “Правосъдие за всеки” предлага на депутатите как да махнат длъжността на Гешев от Конституцията . 5| 6004 |16.10.2022 Настимир Ананиев: ГЕРБ дали не искат да бутнат машинния вот и да идем на избори?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads