Реклама / Ads
2| 5224 |31.10.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Експерти: Пълна проверка на имуществото на политици, магистрати и олигарси

.
Минчо Христов
“Това, че започват да удрят определени олигарси за ДДС и престъпна приватизация е добре. Но не ми се вижда много принципно. Преди десетина години предложих ревизия на приватизационните сделки и проверка на имуществото на политици, магистрати и т.н. Нямаше подкрепа. Кражбите на ДДС на година са между 2 и 3 милиарда по данни на ДАНС”.
 

Това отбеляза бившият депутат доц. Минчо Христов.

 

“Показването на кадрите от богатствата цели пропаганден ефект. Фамилията Баневи е тясно свързана с БСП. При атаката срещу Арабаджиеви и Стайкови целите на тази евтина пропаганда са други. Виждам три различни цели”, коментира и журналистката Емилия Милчева пред БНР.

 

“Не бяха наказани нито хора за фалита на банките, нито в други случаи. Сега едва ли не се създава впечатление, че всеки, който е приватизирал активи, е незаконно забогатял”, каза още Емилия Милчева.

 

“Проблемът е, че няма принципно и законово решение. Не е трудно да се направи проверка на имуществото на олигарси и политици, да се провери плащат ли данъци”, подчерта Христов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7110 |10.09.2018 Експерти: В кабинета има напрежение, виси на косъм . 3| 7099 |26.04.2018 Експерти: Може да сме в чакалнята на еврозоната и да си останем там

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads