Реклама / Ads
0| 3590 |17.01.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Емил Соколов: Радев и Борисов нямат проблем да работят срещу общия си враг - ПП и ДБ

.
Емил Соколов, политически анализатор
В своя профил в социалната мрежа Фейсбук анализаторът Емил Соколов написа, че няма как ПП да се коалират с ГЕРБ-СДС, тъй като ”няколко дни преди връчването на мандата ГЕРБ отново активираха Гешев, който започна очерняща кампания срещу ПП и ДБ. Този път бухалката е Nexo.”
 

Ето пълния текст на публикацията на Емил Соколов:

 

Какво следва сега
БСП взима третия мандат и не успяват да съставят правителство, което означава, че отиваме на избори.


Новото служебно правителство ще е с премиер Атанас Пеканов. Радев се надява, че и след следващите избори няма да бъде излъчен кабинет и тогава ще се появи новата партия с Пеканов. Сега му градят образ. ГЕРБ и ДПС пък се надяват, че с хартиената бюлетина и патерицата Янев ще успеят да съставят някакъв кабинет на националното спасение.


Тук някои ще кажат, че ГЕРБ, ПП и ДБ е трябвало да се коалират. Как да се коалират, когато няколко дни преди връчването на мандата ГЕРБ отново активираха Гешев, който започна очерняща кампания срещу ПП и ДБ. Този път бухалката е Nexo. Ако сте забравили последният път, когато Христо Иванов заговори за третия мандат, Гешев отиде и каза в Европарламента, че снимките с кюлчета на Борисов са фалшиви.


С други думи, на ГЕРБ няма как да се има доверие. Те с едната ръка уж дават, а с другата държат каишката. Всеки, който се хване с тях, става кукла на конци. Не се заблуждавайте - следващите парламентарни избори са важни, но в момента всички чакат местните избори и ако трябва ще бягат от управление, за да не натрупат негативи, които да им изгубят местния вот. Това важи особено за ГЕРБ и ДПС, които искат някой друг да носи отговорност, а те да дърпат конците в ъгъла.


ПП и ДБ ги чака трудна задача - да намерят начин да комуникират тази сложна ситуация без да изгубят подкрепа, защото техният вот не е нито корпоративен, нито етнически. Разбира се, срещу тях седят Радев и Борисов, които макар и да се конкурират, нямат проблем да работят заедно срещу общия си враг - ПП и ДБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3498 |09.01.2023 Емил Соколов: ПП и ДБ ще загубят местните избори, ако се коалират с ГЕРБ-СДС . 3| 4173 |03.01.2023 Политологът К. Велчев: Президентът Радев играе двойна игра, заклеймява коалиции и партии . 9| 5302 |06.12.2022 Василев: Не ходя да светя на Радев и Борисов . 9| 22923 |29.11.2022 Стефан Гамизов: Русофилският преврат в България, предвождан от Радев, ще коства много на Бай Ганьо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads